Coś jeżdżącego do 3 tys

01 Lut 2018, 10:30

Rusz się z przed kpmputera o jedz oglądaj, za taką cenę się nie wybrzydza że gniotek czy centka rdzy bierze sie to co jest sprawne technicznie. Mazda też prawdopodobnie kupa rdzy zamaskpwana do sprzedaży ale podejrzenia należy schować do kieszeni ruszyć dupsko i oglądać naocznie a nie virtualnie. Przez internet możesz sobie gdybać i marudzić a okazje wlaśnie się sprzedają. Jak masz coś pod nosem nie trać czasu bo możesz nie zdążyć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2018, 10:35

arturaro napisał(a):Rover okazał się być bez progów

tak myślałem..

Wgniecenie w tej 206 to groszowe sprawy więc wątpię żeby cena z tego powodu była tak niska,belkę mogą sprawdzić mogą nie sprawdzić,ja w maju kupiłem Corse z przeglądem do czerwca,na przeglądzie wszystko wyszło ok ale pare dni po przeglądzie zauważyłem że koła z tyłu krzywo stoją,jak się póżniej okazało była przegnita..
Mazda też tania i widać że lewy tył był malowany więc pewnie nadkole było pognite no i brak zdjęć prawego boku zastanawia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lut 2018, 10:37

Każde auto do 3k będzie z rdzą... Nie opłaca się tego robić, jeździsz kilka lat i sprzedajesz albo złomujesz, taka jest prawda. Kto będzie pakował kasę w blacharkę do takiego gruza? To ma jeździć, nie wyglądać. Za 20-30k możesz wymagać zdrowej blachy.

I tak jak pisze Kao, okazje sprzedają się na pniu. Ja swoją kupiłem godzinę albo dwie po wystawieniu ogłoszenia. Jak coś wisi tygodniami to okazją nie jest, więc nie licz na super stan.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Lut 2018, 10:42

To zależy,ja jak kupowałem auto w zeszłym roku chciałem coś co jest w miarę zdrowe i co ma progi i podłogę (Uno mnie trochę tego nauczyło) i udało mi się kupić Corsę z całymi progami i podłogą jedynie dzisiaj trafił do blacharza (mocowanie amortyzatora z tyłu zaczeło rdzewieć ale koszta jeszcze akceptowalne bo 300-400zł).
Kolega na jesień kupił Bravę i niedawno okazało się że nie ma progów i sam stwierdził że będzie to robił bo auto już będzie do niego do końca a podnoszenie auta bez progów nie jest za ciekawe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lut 2018, 10:58

Jeśli złapiesz gumę w trasie to tak, średni interes, chyba że wozisz deseczkę... Ale wulkanizatorzy sobie radzą bez progów (wiem co mówię).

Każdy ma inne podejście, ale brak progów czy rdza w aucie za 3k nie powinna nikogo dziwić, to norma. Nowe auta kosztują 50-70k, więc jak za 3k chcesz kupić igiełkę? Telefon za 200 zł też będzie odpalał najnowsze gry? :)
galakty
Forumowicz VIP

01 Lut 2018, 11:01

galakty napisał(a):Nowe auta kosztują 50-70k, więc jak za 3k chcesz kupić igiełkę?

nikt nie powiedział że igiełkę tylko coś co trzyma się jeszcze kupy bo jak sam napisałeś każdy ma inne podejście,ja wolałem auto zdrowe z mechanicznymi wadami bo to praktycznie zawsze idzie ogarnąć a walka z rudą to jak walka z wiatrakami :wink:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...

01 Lut 2018, 12:58

Kao hamować to ty możesz. To co pisze to prawda, jak chcesz się przekonać to zapraszam w nasz region i sobie zobaczysz. A czy to coś wnosi do tematu to nie tobie oceniać.
Wojtek72r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 03 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Honda
Silnik: 136km
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

01 Lut 2018, 17:06

Wojtek72r napisał(a):Kao hamować to ty możesz. To co pisze to prawda, jak chcesz się przekonać to zapraszam w nasz region i sobie zobaczysz.
Chłopcze przez 12 lat w moim zawodzie przewija mi się kilka aut dziennie przez ręcę, często takie w ktorych Ty nawet nie będziesz długo miał okazji dotknąć klamki, miałem też w posiadaniu kilkadziesiąt aut także szrotów za 1000 zł wiec proszę Cię nie probuj mi czegoś udowadniać :no:
I nie błaznuj z takimi tekstami.
CC nic sobą nie reprezentuje i każdy poza Tobą to wie i zna jego konstrukcje a tym bardziej blachę bo tego nie da się nie zauważyć, a już nawet nie wspomne o spalaniu, takiej puszki nie polecam nikomu już nawet nie ze względów estetycznych a bezpieczeństwa.
Jeżeli masz trochę męskich jaj to teraz przełknij slinę i ucichnij bo domyślam się że skoczył Ci gul i masz ochotę w moją stronę rzucać wyzwiskami aby pokazać że jesteś "większy". Ja nie mam zamiaru prowadzić z Tobą dyskusji kto wie więcej....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2018, 17:21

Wielki blacharzu jesteś jeszcze wiekszym błędzie i tyle. Jak ktoś , kto się chwali, że przerobił tyle samochodów nie widział sporting bez rdzy. Wiem, że to mała puszka, ale puszka która nie rdzewieje i taki blacharz mnie nie przekona.
Wojtek72r
Nowicjusz

01 Lut 2018, 17:25

CC/SC to przecież gruzy i kupa rdzy... Może jak dbałeś od kupna w salonie to jej nie masz, ale na rynku jeżdża praktycznie same dziurawe... Kto miał w rodzinie chociaż jednego ten wie. Zresztą połowa filmów na YT odnośnie drutowania progów pianką dotyczy CC własnie.
galakty
Forumowicz VIP

01 Lut 2018, 17:35

Zgadza się że kupa gruzu ale nie sporting eksportowy. Cały czas to powtarzam.
Wojtek72r
Nowicjusz

01 Lut 2018, 17:38

A ile tych sportingów u nas jeździ? I w jakim stanie? Dyskusja trochę bez sensu :)
galakty
Forumowicz VIP

01 Lut 2018, 17:42

Oczywiście to już inna kwestia. Chodziło o korozję w tym konkretnym typie, których niestety jest mało , i których niektórzy nie widzieli a się wypowiadają.
Wojtek72r
Nowicjusz

01 Lut 2018, 23:13

Dyskusja bez sensu więc proszę sobie darować dalsze komentarze.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lut 2018, 18:11

Kao napisał(a):a tam gadanie, jeszcze kilka lat temu woziłem się cały czas łupami po 1,2,3 tyś. Miałem ich kilkanaście i pomimo że może nie wyglądały były sprawne technicznie i jeździły bez problemów. Stare auta to naprawde trzeba sie postarać żeby je unieruchomić, wiadomo jakieś tam pierdoły się sypią ale będzie to tak samo i z droższymi autami. Moja rada jedz i oceniaj naocznie, ze zdjęć nie ocenisz tych aut no bo chyba igły nie szukasz? Taka cena że brać to co jest sprawne technicznie i nie ma dziur a kwestie wizualne pozostawić na koniec.

Kao ma rację.
Zrobiła się dziwna maniera, że już nic taniego nie wolno kupować. Ktoś szuka telefonu za 300zł, to mu napiszą, żeby kalkulator kupił, bo z niczego poniżej 2k już nagle nie da się telefonować...

Nie jest łatwo, ale da się kupić, tylko z rozsądnym podejściem. Ignoruj kwestię wizualną, a patrz na sprawność techniczną. Większość robi odwrotnie i stąd takie łupy potem kupują. A jest sporo właścicieli, którzy pozbywają się aut, o które dbali od dawna i choć są tanie, to są zadbane. Oczywiście przy tej cenie wiszą w ogłoszeniu góra kilka godzin, więc trzeba mieć szczęście.

Zobacz Pug 205, 106 lub Saxo. To jest proste i trwałe całkiem. A za tę cenę lepiej właśnie takie małe szukać, a nie stare "limuzyny".
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi