Coś jeżdżącego do 3 tys

12 Lut 2018, 10:51

Przez brak czasu ale tez i brak ciekawych ofert, chwilowo zawiesiłem poszukiwania. Ciągle nic blisko nie ma, a z dalszych propozycji coś takiego zwróciło moja uwagę:
[link do oferty na Olx wygasł]

Kusi mnie znów Laguna, z kolei Xsary dosyć tanio chodzą - warto się tym modelem zainteresować?
arturaro
Początkujący

Miejscowość: Szczecinek
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0 165KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Lut 2018, 10:56

1.Od nowości w jednych rękach i przegląd z opłatami na prawie rok tylko z zewnątrz widać że swoje już przeszedł ale można obejrzeć jak masz niedaleko.
2.Ok.
3.Ok.
4.Sprowadzony szrot.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lut 2018, 12:09

Mam civica V gen w sedanie 1.5 90 km jak jesteś zainteresowany pisz pw przesle Ci link do ogloszenia.
lukasz78
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Focus mk2
Silnik: 1.6 100km duratec
Rok produkcji: 2006

14 Lut 2018, 14:20

Drugą Xsarę obejrzałem, ale jakieś dziwne odgłosy z tylnego zawieszenia dochodziły, do tego brak ABS (nie wiem czy fabryczny?) i ruda spod progów zaczyna wyłazić - ale autko w sumie sympatyczne.
Laguna miałem już oglądać, ale takie auto raczej tylko w LPG. Poza tym , z rozmowy wynikało, że gdzieś olej się pojawia pod spodem a z racji lokalizacji, nawet nie ma szans obejrzeć go od spodu.
Resztę odpuściłem i czekam na nowe ogłoszenia.

Taka Megane się pojawiła:
[link do oferty na Olx wygasł] - wiem, że cena dosyć niska ale właściciel twierdzi, że dostał je w rozliczeniu za jakąś usługę i po prostu chce odzyskać pieniądze.
arturaro
Początkujący

14 Lut 2018, 14:37

arturaro napisał(a):dziwne odgłosy z tylnego zawieszenia dochodziły

Mogą być łożyska, mogą być amortyzatory, może być cała belka, a nawet luźna kanapa z tyłu. Ciężko wróżyć.

Ten od Megane sprzedawał jakiś czas temu Focusa za 2900, może faktycznie mówi prawdę z tymi rozliczeniami. Za taką cenę nawet jeśli coś będzie do zrobienia to warto wziąć. Maska jakby wymieniona (albo nadkole, kiepskie zdjęcia) także obejrzyj dokładnie czy jest cała i prosta.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

14 Lut 2018, 23:18

Nie wierzę co czytam,kiedyś ktoś wkleił przedliftową Megane za 2k to stwierdziłeś że na 100% gruz a tu polift w podobnej cenie i warto brać :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus ES po tuningu TRD
    Nowy Lexus ES zadebiutował oficjalnie dopiero pół roku temu, a japoński oddział Toyota Racing Development przygotował już kilka interesujących elementów pozwalających na zarówno optyczny, jak i mechaniczny ...

14 Lut 2018, 23:45

Też to zauważyłem.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

15 Lut 2018, 09:42

Barol napisał(a):Nie wierzę co czytam,kiedyś ktoś wkleił przedliftową Megane za 2k to stwierdziłeś że na 100% gruz a tu polift w podobnej cenie i warto brać

Oho święty się odezwał. Chyba widzisz, że sprzedający dostał w rozliczeniu, sprawdziłem go i inne auta też sprzedawał za grosze. Może to być prawda.

Poza tym widzisz coś na tych zdjęciach nie tak? Za 2-3k to Megane widać że są gruzem i się rozsypują już na zdjęciu, tu nic nie widać, blachy są OK. Ogłoszenie jest świeże, mało wyświetleń więc nie można jednoznacznie stwierdzić co jest grane. Gdyby miał te 1-3k wyświetleń to spoko, gruz. Ale co jeśli sprzedający mówi prawdę i chce odzyskać szybko kasę i auto jest w porządku? Nie, lepiej się wyśmiewać z użytkowników.

Tak, nadal twierdzę że bez 5k do Megane PHII nie ma co podchodzić, ale to ogłoszenie jest wyjątkiem, czasem udaje się tak kupić tanio auto. Chyba podjechać i obejrzeć może prawda?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

15 Lut 2018, 11:21

Gdyby wroclaw wchodził w grę miałbym do sprzedania Fiat Brava 1.2 16v. Wystawiony za 2900 do negocjacji. W czerwcu ubiegłego roku sporo rzeczy powymienianych + płynów na wszystko powinienem mieć papiery i paragony jak się nie zapodziały. Do tego opony zimowe na felgach stalowych. Zawieszenie w bdb stanie bez korozji.
pols
Nowicjusz

Auto: ni

15 Lut 2018, 12:12

Galaktego oceny ogloszen wynikaja chyba od humoru danego dnia. Od kad tu jestem to to widze. Dystansu troche........ CENA NIE JEST WYZNACZNIKIEM STANU i wbijcie to sobie do glowy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lut 2018, 19:15

Chwilowo nie mam jak obejrzeć tej taniej Megane, może w sobotę się uda. Póki co to widzę, że sprzedający podniósł cenę (pierwotna była 2350)

Jako, że chyba uda mi się trochę podnieść budżet, takie Megane na miejscu jeszcze zauważyłem - co prawda, trochę już wiszą ale może warto się przyjrzeć?
Ewentualnie Cordoba:
arturaro
Początkujący

15 Lut 2018, 23:01

1.Z przodem coś było i jakiś wieloodcieniowy mi się wydaje.
2.Ok można zerknąć.
3.Ok ale silnik ma problemy z zamarzającą odmą przez co wywala olej poprzez bagnet.
Barol
Awatar użytkownika

24 Lut 2018, 10:48

Cordobę odpuściłem a Megane nie zdążyłem obejrzeć - sprzedały się.
Z braku ciekawych aut w okolicy, przeglądam te dalsze i takie mi się rzuciły w oczy:
[link do oferty na Olx wygasł] - pytanie czy diesel w takiej cenie to mina?
arturaro
Początkujący

24 Lut 2018, 11:42

1.Ok ale sądząc po wydechu i gałce zmiany biegów to od jakiegoś młodego upalacza.
2.Ok ale 11lat na gazie..
3.Tym można się bliżej zainteresować,na plus że 9lat w jednych rękach.
Barol
Awatar użytkownika

24 Lut 2018, 14:27