Coś mocniejszego 35 tyś. +\-

29 Sty 2020, 14:11

Skoro w a4 b6 byłeś na styk, to w golfie V czy a3 8p nic lepiej nie będzie. Odpuść te auta.
fcgetin
Początkujący

29 Sty 2020, 16:37

Raczej odpuszczam, bo z czasem da mi to w kość.
Jak narazie zastanawia mnie opcja A4 B7 2.0 quattro + lpg, może jakiś delikatny mod z czasem.
Macie jakieś inne propozycje?
marcineko
Nowicjusz

29 Sty 2020, 16:43

Że 2.0/130?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2020, 16:57

2.0 TFSI quattro 200KM
marcineko
Nowicjusz

29 Sty 2020, 17:29

Więc o jakim LPG w takim przypadku piszesz?
Już nie mówiąc o tym, że silnik jako całość jest hmm...rzeczą, nad ktorej można długo dyskutować.
Osobiście bym tego nie kupił :ok:
Invi
Forumowicz VIP

29 Sty 2020, 17:34

Jakoś dziwne że ja mam i jeszcze mi się nie rozleciał a lpg to już kwestia czy te 1000 zł więcej niż w przypadku wtrysku mpi ktoś chce przeznaczyć na dobrą instalację.
Na miejscu autora zamiast o A4, pomyślał bym o Passacie B6 bo mam wrażenie że jest obszerniejszy w środku.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...
    Opel Astra - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego hatchbacka odmiana Dynamic wyposażona w silnik Diesla o pojemności 1,6 litra i mocy 136 KM została wyceniona na kwotę 91 200 zł. Napęd przekazywany jest w tym przypadku za pomocą automatycznej skrzyni biegów ...

29 Sty 2020, 18:51

A ja miałem lagunę II i się nie psuła. Czy w takim razie jest udanym autem i warto je polecać?

Swoją drogą widzę, że wchodzimy na wyższy level. Do tej pory ani Raziel, który vag'a bronił na każdy możliwy sposób i chyba miał spisane coś na wzór encyklopedii silników ani Pionek, po którym można się było każdej głupoty spodziewać nie dopuścili się pisania o passacie b6 jako polecanym aucie.
Invi
Forumowicz VIP

29 Sty 2020, 19:07

Invi napisał(a):A ja miałem lagunę II i się nie psuła. Czy w takim razie jest udanym autem i warto je polecać?

Laguna w benzynie jest całkiem spoko autem a co do reszty to nie wiem co Twój pokrętny tok rozumowania ma przedstawiać.
Ciekawe czy kiedykolwiek odradzałeś komuś auto które miałeś i byłeś zadowolony hmm?
Bartolekk
Aktywny

29 Sty 2020, 19:19

Bartolekk napisał(a):Laguna w benzynie jest spoko autem

2ka? Bo o niej mowa.

Chyba przydałaby się interwencja Pana Moderatora, bo ktoś jeszcze to kupi i potem będzie miał pretensje że na forum gruza polecają. To już nawet śmiesznie nie jest.
fcgetin
Początkujący

29 Sty 2020, 19:25

A jakie znasz problemy silnika F4Rt 2,0T w Lagunie II że moderatorów wołasz?
Tutaj jest inny problem że ktoś poleca auto które posiada i jest zadowolony i wielu innych użytkowników a się mu wmawia że ma zwidy, ze to nie może tak być, że powinien nie jeździć i się robi z poszukujących auta ludzi głupich i ograniczonych za przeproszeniem.
Tutaj zdecydowanie powinien moderator interweniować.
Bartolekk
Aktywny

29 Sty 2020, 19:28

Ok, rozumiem że wg Ciebie auto składa się tylko z silnika i o problemach z elektryka w Lagunie II nie slyszales :D
Ludzie, to jest żenujące. Równie dobrze Mietek spod budki z piwem mógłby się wypowiadać w temacie samochodow :D
fcgetin
Początkujący

29 Sty 2020, 19:41

W mk3 też są problemy z elektryka a słyszałeś żeby ktoś namiętnie odradzał?
Tym sposobem co 2 auto tutaj możemy odradzać bo skrzynia, elektryka, korozja, luzy zaworowe, itd.
Dla mnie Laguna II w dieslu jest królową lawet i tyle.
Bartolekk
Aktywny

29 Sty 2020, 19:54

Co do b7 2.0TFSI 200KM zasugerowałem się stronką https://www.egp.pl/galeria-lpg/montaz-lpg/audi/a4/
Spokojnie Panowie, ja nie pisałem, że Golf V to zło. Po prostu wyraziłem wcześniej swoją opinię tak samo dotyczącą tego ile miejsca jest w autach tej klasy i dla mnie mijało i mija się to z celem, gdzie obecnie mam auto trochę większe.
marcineko
Nowicjusz

29 Sty 2020, 20:04

No tak do FSI zakłada się gaz, jest nieco droższa taka instalka ale da się.
A co do reszty tu nie chodzi czy golf czy nie, tylko niektórzy sugerują że ten silnik nie ma prawa jeździć, ale spoko też się takich rzeczy nasłuchałem zanim kupiłem a teraz więcej niż jestem zadowolony.
w A4 B7 masz ten sam silnik co golf, co a3.
Passat ma ten sam silnik tylko jest obszerniejszy wg mnie (może się myle?) warto sprawdzić.
Bartolekk
Aktywny

29 Sty 2020, 21:22

Owszem w Mondeo Mk3 są problemy z elektryką między innymi przez moduł pasażerski, który jest beznadziejnie umiejsciowiony, ale o większych problemach z elektryką nie słyszałem.

Z Laguną wystarczy sobie poczytać, mam nadzieje, że da to do myślenia:
http://renault.auto.com.pl/forum/viewforum.php?f=1383
Im dłużej czytam wypowiedzi niektórych fanatyków tym bardziej pasuje jakaś surrealistyczna fraza "nie ma złych samochodów".

No, ale cóż taki Janusz z wonsem weźmie gazetkę Auto Świat i myśli, że Fordy nie do gazu :D Powinni usuwać coś takiego.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020