Coupé lub Hatchbacka do 11 tys. może BMW E36 ?

11 Mar 2008, 15:41

Witam szukam dynamicznego Coupé lub Hatchbacka do 11 tys. złotych. Moim absolutnym faworytem jest Audi A3 ale nie jest do kupienia za 11 tys. Za poważnego konkurenta A3 uważam BMW E36 w wersji Coupé, pomijając stereotypy o właścicielach oraz minusy tego auta jest to bardzo dobry samochód.

Proszę Was o podanie lub przekonanie mnie do autka, które będzie konkurentem dla BMW E36 Poniżej prezentuje listę aut, które pewnie zostaną wymienione ale ja je trochę odrzucam:

1. Honda Civic V gen.- samochód niezawodny, bardzo dynamiczny ale mało praktyczny, niewielka przestrzeń w kabinie dla pasażerów i malutki bagażnik.
2. Toyota Corolla XLI- miałem możliwość przejechania się tym autem z silnikiem 1.4 i mnie nie zachwyciło poza tym jego sylwetka nie rzuca mnie na kolana. Do zalet mogę zaliczyć duży bagażnik (większy niż w Civicu) i przestronną kabinę.
3. Volkswagen Golf i Seat Leon- uważam te samochody za „podróbki” Audi A3 choć nie obrażam ich właścicieli.
4. Mazda 323F i MX-3- nie mam przekonania do tych samochodów, nie podobają mi się zbyt bardzo oraz może istnieć problem z dostępnością części i serwisem.
5. Rover 200- najmniej wiem o tym samochodzie, podoba mi się ale chyba jest drogi w eksploatacji (ceny części i serwisu).
6. Auta włoskie i francuskie- kategorycznie je odrzucam.
7. Opel (obojętnie jaki model)- z powodu złych doświadczeń nie zdecyduję się na żaden samochód tej marki.

Jak już wspomniałem samochód ma kosztować do 11 tys. złotych i pochodzi z rocznik to co najmniej 94’ z silnikiem benzynowym. Jeśli chodzi o moc to trudno jest mi określić bo dla jednego auta 80 KM wystarczy aby był dynamiczny a dla drugiego będzie to za mało. Więc myślę, że tak przynajmniej 75 KM powinno być. Głównie będę używał autka w mieście aby dojechać na wykłady czasem zdarzy mi się jakiś wypad za miasto. Co proponujecie ?
leonidas18
Nowicjusz

13 Mar 2008, 18:23

bierz civica coupe 1.5 lub 1.6
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

13 Mar 2008, 20:20

A może ktoś przybliżyć mi Rovera 200 (jest ich coraz więcej w Polsce) słyszałem, że autko nieźle się zbiera i jest dobrze wyposażone.
leonidas18
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...
    Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
    Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...