Coupe, sportowe zacięcie ~8s 0-100 do około 14tys

05 Lut 2010, 00:31

Witam,
to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Szukam samochodu ze sportowym zacięciem tzn musi przyśpieszać 0-100km/h w 8-9s i powinien mieć choć troszkę sportowy bądź nowoczesny wygląd. Interesują mnie tylko i wyłącznie samochody w nadwoziu coupe 2/3 drzwiowe. Dobrze by było gdyby taki samochód dobrze znosił LPG. Jestem osoba młodą i byłoby to dla mnie duże ułatwienie chociaż i bez tego sobie poradzę. Studiuje więc i tak jeżdżę głównie pociągiem jednak na wieczory żeby spotkać się z kumplami czasem wyjechać na działkę czy nawet wypad nocny ze znajomymi przydałby się środek transportu. Moim zdaniem podzielone miasto 65% - trasa 35%. Samochód musi posiadać el.szyby i lusterka, klimatyzacje, dodatkowym plusem będzie skóra i podgrzewane fotele oraz nie może być to jednostka turbodoładowana. Samochód powinien spalać do 13-13.5l pb i proszę mi nie mówić że to niemożliwe. Chodzi mi o dane katalogowe. Cena to około 14 tys. chciałbym się zmieścić w 15 z opłatami w przpadku samochodu ściąganego. Nie liczę do tej kwoty pieniędzy które pójdą w "doprowadzenie do porzadku" pojazdu już po zakupie.

Póki co znalazłem samochody

- Opel Astra G Bertone (Coupe) 2.2 147KM
- Hyundai Coupe II 2.0 143KM
- Peugeot 2.2 158KM ( 9.9s 0-100km/ więc raczej odpada ale jeszcze go przemyśle)

Macie może jakieś inne propozycje? A może samochody które wybrałem są awaryjne i nie na kieszeń studenta? Nie chodzi mi w tym wypadku o zalewanie baku tylko o koszty części itp itd (-;
paprot
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa-Wesoła

05 Lut 2010, 00:42

Fiat Coupe
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Lut 2010, 11:54

Fiat coupe nie podoba mi się za bardzo stylistycznie chociaż gdybym miał dobrą oferte to pewnie zastanowiłbym się nad nią.

Jeszcze zostaje tylko kwestia awaryjności. Podobno w fiaty starsze niż 6-8 lat nie warto sie pakować. Wiem że części są tanie ale nie chce żeby samochód cały czas stał u mechanika. Co o tym sądzicie?
paprot
Nowicjusz

05 Lut 2010, 12:10

Jak byś miał Coupe 2.0 20V Turbo to by Ci się spodobał, ale to nie w tej kwocie.. :D
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Lut 2010, 16:08

Zdecydowanie BMW E36 z motorem 2.5.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Lut 2010, 16:44

jiGsaw napisał(a):Zdecydowanie BMW E36 z motorem 2.5.

i polec mu jeszcze wraz z kompletem naklejek Alpina na tylnia szybe, dres i dwie tuby do bagaznika.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...

05 Lut 2010, 16:57

Moze VW Polo 1.6 Gti 125 hp on ma w przybliżeniu ~8 sec -100 i rok bedzie około 1999-2000
spalania twojego tez nie przekroczy
damian919191
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

05 Lut 2010, 19:20

illusion napisał(a):

i polec mu jeszcze wraz z kompletem naklejek Alpina na tylnia szybe, dres i dwie tuby do bagaznika.

Nom....super :shock: dalej...dalej....
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

05 Lut 2010, 19:30

Witam,

Oto przykładowe oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Według Twoich wymagań do auta wydaje mi się Opel Astra, który posiada silnik 2.0 140 KM (9s - 0-100 km/h) i sportową wersję.

Pozdrawiam :)
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

05 Lut 2010, 23:19

illusion napisał(a):

Jeżeli masz jakieś kompleksy to łaskawie zamknij r..j i nie wypowiadaj się na forum albo używaj tylko merytorycznych argumentów/kontrargumentów, dziękuję.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Lut 2010, 23:31

BMW jest kojarzone z dresami, to fakt. Ja niestety patrze na stereotypy i bmw jest tak samo rozpatrywanie jak fiat coupe. Jeżeli trafi sie dobra oferta to oczywiście z niej skorzystam. Boje sie jednak że bmw będzie strasznie zajeżdżone /-;

Co do hondy prelude to strasznie mi sie spodobała. Tylko chciałbym opcje ze skórą ale to już też kwestia oferty

Polo to jednak troszke samochód za mały /-; chciałbym takim samochodem czasem wyjechać na działke w myśle że 3-4 osoby by się takim nie zabrały nie mówiąc już o jakimkolwiek komforcie ale dziękuje za propozycje.

Znalazłem na allegro samochód który mi sie podoba mianowicie Fourd Cougar. Nie moge jednak znaleźć nigdzie jego spalania /-;
paprot
Nowicjusz