REKLAMA
Witam,
to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Szukam samochodu ze sportowym zacięciem tzn musi przyśpieszać 0-100km/h w 8-9s i powinien mieć choć troszkę sportowy bądź nowoczesny wygląd. Interesują mnie tylko i wyłącznie samochody w nadwoziu coupe 2/3 drzwiowe. Dobrze by było gdyby taki samochód dobrze znosił LPG. Jestem osoba młodą i byłoby to dla mnie duże ułatwienie chociaż i bez tego sobie poradzę. Studiuje więc i tak jeżdżę głównie pociągiem jednak na wieczory żeby spotkać się z kumplami czasem wyjechać na działkę czy nawet wypad nocny ze znajomymi przydałby się środek transportu. Moim zdaniem podzielone miasto 65% - trasa 35%. Samochód musi posiadać el.szyby i lusterka, klimatyzacje, dodatkowym plusem będzie skóra i podgrzewane fotele oraz nie może być to jednostka turbodoładowana. Samochód powinien spalać do 13-13.5l pb i proszę mi nie mówić że to niemożliwe. Chodzi mi o dane katalogowe. Cena to około 14 tys. chciałbym się zmieścić w 15 z opłatami w przpadku samochodu ściąganego. Nie liczę do tej kwoty pieniędzy które pójdą w "doprowadzenie do porzadku" pojazdu już po zakupie.
Póki co znalazłem samochody
- Opel Astra G Bertone (Coupe) 2.2 147KM
- Hyundai Coupe II 2.0 143KM
- Peugeot 2.2 158KM ( 9.9s 0-100km/ więc raczej odpada ale jeszcze go przemyśle)
Macie może jakieś inne propozycje? A może samochody które wybrałem są awaryjne i nie na kieszeń studenta? Nie chodzi mi w tym wypadku o zalewanie baku tylko o koszty części itp itd (-;