07 Lut 2010, 01:08
Niestety niewiele wiem o tym samochodzie, a nie ma sensu powtarzać tego co gdzieś ktoś komuś powiedział. Na pewno będziesz zadowolony z silnika - w tym Citroenie o którym pisałem w 1 poście była właśnie ta jednostka i nawet po 450tyś pracowała o wiele kulturalniej niż nowe TDI. Awarii silnika żadnych poważnych nie było, spalanie jak to w dieslu - małe a dynamika na dobrym poziomie. Co do 406 miałem do czynienia z 2 egzemplarzami i jest to jedno z najlepszych francuskich aut jakie znam - wystarczy spojrzeć ilu taksówkarzy nim jeździ. Jeśli jesteś jednak zainteresowany kupnem 307 to szukaj opinii wśród użytkowników, a jeśli ktoś Ci pisze, że wszystkie francuskie auta są złe albo wszystkie Peugeoty są złe to olej go ciepłym moczem z góry. Kiepski może być konkretny model nie cała marka, a jeśli ktoś mówi, że się psuje to wypytuj co się psuje jak często i czy informacja ta jest ze sprawdzonego źródła czy może tylko ktoś gdzieś coś słyszał i powtarza dalej. Niestety sporo osób nie ma bladego pojęcia o motoryzacji a najgłośniej krzyczą, że najlepsze samochody są niemieckie i japońskie a reszta jest do niczego - na takie ogólne opinie nawet nie zwracaj uwagi.