Żaden producent samochodów nie zajmuje się robieniem podzespołów, te są tylko zamawiane, szyby, elektronika, zawieszenia, skrzynie biegów, podzespoły silnika, itd. itp, kupując cześć zamienną, a to wiadome, trzeba zasięgnąć opinii i to starannie, taki ciekawy przykład, TRW oferuje zestawy rozrządów do BMW (producentem rzeczywistym jest świetny w tym temacie SWAG, numer 1), który to te same zestawy oferuje o kilkaset zł. taniej
a produkt jest ten sam. M.Albercik poruszył temat b.ciekawy, mało użytkowników o tym wie, że renomowani producenci zamawiają w Chinach podzespoły, np. zawieszenia, testują, akceptacja i bicie swojego logo, logo w tym wszystkim posiada największa wartość i za to się płaci, kiedyś kupiłem w ASO MB regulator ze szczotkami BOSCH, made in China, zapłaciłem ok.180 zł, znajomy elektromechanik powiedział mi, że taki sam f.my CARGO kosztuje ok.40 zł a jest trwalszy i lepszy. Tamten był wyprodukowany w Chinach w zakładach BOSCH, który po prostu obniżył jakość z premedytacją z wiadomych względów, gdy na produkcie jest napis printed in China, wtedy produkt jest chiński od A do Z, ale ja osobiście w obecnych czasach czegoś takiego nie widziałem, dawniej tak, piłeczki pingpongowe, rakiety do tenisa stołowego, trampki, obecnie wszystko made in China, zgłupieć można, znajomy handluje fotelami gamingowymi, fabryka jest czysto chińska, ale na pudłach jest napis made in China.