Czop piasty tylnego koła

16 Lis 2013, 02:00

Witam,

Mam pytanie siedząc za kierownicą po lewej stronie żeby wymienić łożysko tylnego koła trzeba się nieźle namęczyć, a znowu żeby założyć nowe trzeba je dosłownie nabić tak samo jak nabija się oringi do bębna. Po stronie prawej jakiś czas temu wymieniałem czop piasty i na tym wchodzi i schodzi bez jakichś większych problemów. Więc chciałem się dowiedzieć czy z niektórymi czopami tak jest czy jest wadliwy. Pytam bo chyba będę niedługo musiał z lewej strony wymienić łożysko bo powoli zaczyna huczeć.
corki
Nowicjusz

Auto: audi a4

16 Lis 2013, 10:01

corki napisał(a): Więc chciałem się dowiedzieć czy z niektórymi czopami tak jest czy jest wadliwy.
Zmierz sobie dokladnie mikrometrem średnicę obu czopów a myśle ze uzyskasz odpowiedz na swoje pytanie w czym tkwi problem.. :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lis 2013, 13:42

Tak zorbię, dzieki za pomoc.
corki
Nowicjusz

Auto: audi a4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...
    Gadżety, które warto zabrać w wakacyjną podróż
    Wakacyjne podróże zbliżają się wielkimi krokami! I to naprawdę ważny czas w życiu rodziny. Po pierwsze dlatego, że jej członkowie mogą skorzystać z lipcowej czy sierpniowej pogody. Po drugie rodzice i dzieci wreszcie ...