Czujnik Halla? POMOCY

03 Sie 2011, 16:03

Witam. Mam spore problemy w swoim Golfiku. Mam golfa III 1.4 Benzyna + LPG. Od dluzszego czasu auto bylo zamulone az wkoncu chcialem sie dowiedziec czemu tak jest. Chodzilo normalnie lecz muliło sie jak kaszlak. Paliło 12L gazu wiec to duzo. Pojechalem do gazownika i zalecil mi wymiane sondy lamda oraz bral lewe powietrze pod monowtryskiem. Zostalo wymienione i dalej bylo tak samo. Silnik na zimno z rana wariował na malych obrotach, strasznie rzucało nim, wiec znowu pojechalem do mechanika i zalecil mi zmiane przewodów wysokiego napiecia oraz świec. Przewody mialy przebicia. Wymienilem dzisiaj i jeszcze gorzej jak bylo. Silnik nie pali na 2 gary jakby. Dwie świece sa jak nowe po wyciagnieciu. Niby iskra jest ale nie podaje jej jakby po zalozeniu. po rozgrzaniu samochodu zaczelo sie dymic do autka i mechanik zajzal pod samochod a tam katalizator nagrzany do czerwonosci. Podpinajac autko pod komputer wywalało Czujnik Halla. Czy to moze byc juz ta przyczyna tych wariacji?? P.S Sprawdzane bylo cisnienie i wszystkow normie jest silnik zdrowy i wogole mechanik nie wiedzial co jest grane i wkoncu jak katalizator sie zagrzal to stwierdzil ze to Czujnik Halla.
malin19881
Nowicjusz

Auto: Golf III 1.4 LPG

03 Sie 2011, 16:19

moze zapchany katalizator
Daro2011
Nowicjusz

03 Sie 2011, 19:50

a mi sie wydaje ze to moze byc cewka zapolonowa albo kopułka nie pamietam co w tym wozie tam masz :wink:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...