Czujnik HDC

02 Sty 2011, 12:08

witam w nowym roku koledzy od dawna świeci mi się kontrolka awaryjna HDC na allegro znalazłem taka aukcje [link do oferty na Allegro wygasł] tylko nie mam pojęcia gdzie on jest zamontowany zapytałem właściciela aukcji ale bez odzewu , koszt jest przystępny więc można by było spróbować i przy okazji mam drugie pytanie od dwóch dni wariuje mi alarm sam się włącza wie ktoś co może być przyczyną i ewentualnie jak go odłączyć , sąsiedzi już zaczynają się denerwować :evil: , niestety nie mam garażu i żeby nie wył muszę go zostawiać otwartego . Pozdrawiam i czekam na porady
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

02 Sty 2011, 14:24

witam,
w 1.8benz - czujnik biegu 1-R jest do przodu na dole skrzyni PG1,
ale to niekoniecznie bedzie czujnik -może być w elektonice ABS-u - wskazany komputer
co do alarmu pewnie jakieś zwarcie-mogła wpłynąć woda do zamków a tam elektyka :evil:
spróbuj zamknąć auto po chwili jednokrotnie naciskając wyłaczyć alarm,
może sie sam nie uzbroi ponownie ?
lub odłącz na troche aku ... może zmądrzeje :???:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...