Czy bede mial problemy za nie odebranie DR

18 Paź 2009, 13:40

witam,policja zabrała mi dowód rejestracyjny którego porostu nie opłaca mi się odebrać. przez nieodbieranie go będę miał jakieś problemy?
gabriell
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

18 Paź 2009, 14:03

gabriell napisał(a):witam,policja zabrała mi dowód rejestracyjny którego porostu nie opłaca mi się odebrać. przez nieodbieranie go będę miał jakieś problemy?

masz obowiązek zgłoszenia zakupu samochodu w ciągu 30 dni do UK, zmiany ubezpieczenia OC na własne nazwisko, tyle z obowiązków
jeśli auto stoi w garażu to dowód może leżeć w UK, jak zezłomujesz to dadzą ci kwit z numerami nadwozia i też wyrejestrujesz, jedyny problem to ten że OC musi mieć ciągłość a poprzedni właściciel na 100% zgłosił do ubezpieczali sprzedaż samochodu

[ Dodano: Nie Paź 18, 2009 14:15 ]
gabriell napisał(a): mam umowę kupna
czyli masz dokument stwierdzający że jesteś właścicielem samochodu, jedź do kasacji pojazdów i spytaj :wink: zwykle nie robią żadnych problemów
weź ze sobą umowe kupna sprzedaży i OC
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Paź 2009, 22:56

a mam pytanie jesli nie przedluzylo sie umowy oc to cos grozi ja mam podobna sytuacje i z rok temu gdziesz sie oc skonczylo ale samochodem nie jezdzilem wiec cos mi za to grozi a i dowod rejestracyjny tez jest caly czas w UK i czy musze go przerejstrowac zeby go zezlomowac bo go nie przerejestrowalem
silvinio
Nowicjusz

Miejscowość: wow

26 Paź 2009, 12:41

Jak nie wypowiadałeś umowy OC po zakupie,to przeszła ona automatycznie na ciebie.Ciekawe tylko,dlaczego ubezpieczyciel nie wysłał ci pocztą tego OC...Idz jak najprędzej do tego ubezpieczyciela i wyjaśnij sprawę.OC i tak będziesz musiał zapłacić.
Żeby zezłomować nie musisz go mieć przerejestrowanego na siebie.Wystarczy,że masz umowę kupna-sprzedaży.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Paź 2009, 20:00

tak tylko wyrejestrowanie - żeby potem już nie płacić OC odbywa się w urzędzie ostatniej rejestracji - tam też leży i czeka na Ciebie dowód rejestracyjny.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek ciśnienia
    Najczęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ciśnienia jest jednostka "bar" lub "psi", ale warto wiedzieć jak przeliczamy pozostałe jednostki z którymi możemy się spotkać przy obsłudze samochodu.