Czy byłbym głupi, sprzedając swoją ciężarówkę, aby kupić używaną Camry

04 Lip 2022, 15:33

Krótko mówiąc, kończą mi się pieniądze. Inflacja i ceny benzyny mocno mnie uderzają, a ja zarabiam 425 dolarów miesięcznie na używanej ciężarówce, którą dostałem w zeszłym roku (po prostu trafiłem na nią 100 000). Co tydzień wydaję ponad 100 USD na benzynę.

Czy byłbym głupcem, gdybym sprzedał swoją ciężarówkę firmie carmax/carvana za kwotę wystarczającą na spłatę kredytu, a następnie odłożyłby pieniądze na używaną Camry? Camry, o której mowa, to LE 2010 z przejechaniem 98000 mil, kosztujący 10 000 USD. Nie mam pojęcia, czy to dobra cena na tym rynku. Mógłbym wydać 15000 dolarów i zdobyć nową iskrę Chevy, ale szczerze mówiąc, nie sądzę, żeby to było mądre.

Co zrobić?
kazana
Obserwowany

04 Lip 2022, 19:03

Skoro ja dostałeś i nie jest Ci potrzebna to sprzedaj a profity przeznacz na noew auto i po sprawie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...
    Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...