Czy da sie obliczyc koszt ubezpieczenia przez internet?

22 Gru 2010, 17:44

Da sie obliczyc koszty ubezpieczenia przez internet(on-line)? np. w pzu, warcie lub Link4?
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Gru 2010, 18:01

Marcin0116 napisał(a):Da się obliczyć ?

... wpisz w GOOGLE ,,kalkulator OC ''...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

22 Gru 2010, 22:11

a najlepiej zadzwonić.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

23 Gru 2010, 14:59

Dokładnie - obliczenie składki przez internet nie jest dokłądne. Tu ci wyjdzie taka cena, a jak zadzwonisz, to podadzą ci inną cenę. Chybam, że po obliczeniu składku na stronie jakiegoś TU od razu możesz zawrzeć umowę z tą ceną.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Gru 2010, 13:20

Obliczenie skladki przez internet nie jest niewiarygodne, po prostu korzystajac z porownywarki ofert, albo finansowej wyskakuja ceny bez salonowej prowizji/marzy - a to dobra bo obiektywna droga zakupu OC.
linkoping
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

30 Gru 2010, 17:00

Zapomniałem dodać dośc istotny fakt - jeżeli jest to ubezpieczyciel Direct np. Link 4, Aviva czy Liberty to można dokonać zakupu ubezpieczenia przez internet wpisując dane do formularza obliczenbiowego. Wówczas ta kwota która wyszła jest zobowiązująca do obu stron.
Ale lepiej zadzwonić do konsultanta i poprosić o obliczenie składki. Dobrze jest powiedzieć, że się jeszcze zastanowisz, bo masz inna ofertę od innego ubezpieczyciela i musisz sprawdzić warunki, które bardziej ci się opłacają. Podejrzewam, że ubezpieczyciel zadzwoni i zaproponuje jakiś rabat. Zawsze tak jest.
Mnie ubezpieczenie kończy się w połowie stycznia i już od połowy geudbnia dzwonię po ubezpieczycielach i porównuję oferty. Firma, w której mam obecne ubezpieczenie już dzwoniła do mnie trzy razy, oferując w promocji iższą cenę. Od początkowej sumy zeszli już 450 zł. Z tym, zę ja mam pakiet OC,AC,NNW i Assistance.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Sports 800 - legenda modelu
    Toyota Sports 800 to pierwszy sportowy samochód firmy Toyota i pierwszy na świecie kabriolet z dachem typu Targa. Eksperymentalny prototyp Toyota Sports 800 Gas Turbine Hybrid był także zapowiedzią bijącego dziś rekordy ...
    Radykalne coupe o czterech obliczach - Lexus RC
    Od oszczędnego, luksusowego coupé, przez sportowe auto z legendarną V-ósemką, po torowego potwora – żaden inny samochód w ofercie Lexusa nie ma tyle twarzy, co Radical Coupé, czyli RC. Sprawdzamy, ...

31 Gru 2010, 00:11

MotoAlbercik napisał(a):Zapomniałem dodać dośc istotny fakt - jeżeli jest to ubezpieczyciel Direct np. Link 4, Aviva czy Liberty to można dokonać zakupu ubezpieczenia przez internet wpisując dane do formularza obliczenbiowego. Wówczas ta kwota która wyszła jest zobowiązująca do obu stron.
Ale lepiej zadzwonić do konsultanta i poprosić o obliczenie składki. Dobrze jest powiedzieć, że się jeszcze zastanowisz, bo masz inna ofertę od innego ubezpieczyciela i musisz sprawdzić warunki, które bardziej ci się opłacają. Podejrzewam, że ubezpieczyciel zadzwoni i zaproponuje jakiś rabat. Zawsze tak jest.
Mnie ubezpieczenie kończy się w połowie stycznia i już od połowy geudbnia dzwonię po ubezpieczycielach i porównuję oferty. Firma, w której mam obecne ubezpieczenie już dzwoniła do mnie trzy razy, oferując w promocji iższą cenę. Od początkowej sumy zeszli już 450 zł. Z tym, zę ja mam pakiet OC,AC,NNW i Assistance.

I to jest bardzo dobre podejscie, zawsze kiedy ubezpieczyciel/operator tv/telefoniczny slyszt o konkurencji stara sie przebic stawke, a dosc dobrym punktem wyjscia jest rozpoczac negocjacje od ceny ktora pokaze przegladarka, na ogol tanszej niz ta w salonie.
linkoping
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

31 Gru 2010, 16:28

linkoping napisał(a):I to jest bardzo dobre podejscie, zawsze kiedy ubezpieczyciel/operator tv/telefoniczny slyszt o konkurencji stara sie przebic stawke, a dosc dobrym punktem wyjscia jest rozpoczac negocjacje od ceny ktora pokaze przegladarka, na ogol tanszej niz ta w salonie.

Tak, ale to działa tylko przy większych ubezpieczeniach. Jeżeli ktoś wykupuje samo "gołe" OC to większość ubezpieczycieli nie zawraca sobie głowy przebijaniem ceny. Agenci ubezpieczeniowi mają wyższe prowizje od AC niż OC.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Gru 2010, 17:46

Jeżeli chodzi o ubezpieczenia typu Direct, to każdy ubezpieczyciel liczy inaczej i u każdego wychodzi inna cena. Dobre jest teraz to, że chyba wszyscy ubezpieczyciele direct honorują zniżki nabyte u innych ubezpieczycieli i co najwazniejsze nie wymagają żadnych dokumentów na te zniżki.
Oczywiście tak czy inaczej sprawdzają czy w danym roku nie było żadnej szkody i czy klient mówi prawdę.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

31 Gru 2010, 19:44

Przy wyborze OC, porównywarka wyszuka najtańsza opcję. Przy wyborze AC, warto opierać się na opiniach, które sa na porównywarce, bo tu cena nie jest istotna, ale warunki ubezpieczenia i jakość usług.
derek23
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Sty 2011, 13:38

W moim przypadku chodzi tylko o OC, zastanawialem sie miedzy Warta(moj ojciec ma juz tam 60% znizki) a PZU. Chyba ze mozecie polecic inne firmy
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

02 Sty 2011, 00:55

W przypadku polisy OC chodzi tylko o to gdzie jest taniej. Żadna renoma, żadne lepsze warunki umów, żadne ładniejsze logo, czy lepsza obsługa klienta. Cena tylko i wyłącznie. OC jest potrzebne tylko wtedy jak spowodujesz kolizję, a z Twoim ubezpieczycielem ma kłopot poszkodowany, a nie Ty.

Trudno więc, żeby ktoś Ci coś polecał, bo ceny zależą od zniżek i od samochodu. Jedyną sensowną metodą jest sprawdzić w kalkulatorach internetowych, wziąć 5 najtańszych, zadzwonić do nich i spróbować coś stargować. Kto będzie chciał mniej - tego wybierz.

Osobiście wydaje mi się, że bardzo tani są ubezpieczyciele typu direct: Liberty, Link4. Chociaż nie neguję, że jak PZU ma jakąś promocję, to może być taniej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Sty 2011, 00:16

Ale warto też pamiętać, że niektórzy ubezpieczyciele do OC dodają darmowe Assistance. I warto zapoznać się z tym, jakie korzyści są z tego assistance. Czasami warto zapłacić 5 zł więcej za OC i mieć pomoc assistance.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

03 Sty 2011, 23:05

Tu możesz sobie porównać jednocześnie kilkanaście firm wypełniając jeden formularz

http://ipolisa.pl/kalkulator/

dodatkowo używając tego kodu AC/2283241/00
w kalkulatorze axa dostaniesz dodatkową zniżkę

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki 12 Sty 2011, 00:08, edytowano w sumie 3 razy
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

11 Sty 2011, 11:23

pewnie ze sie da ale jak ja liczylem to mi drogo wychodzilo po rozmowie z konsultantem wyszlo mi duuuzo taniej hehe mam w AXA daja znizke na oc 30zl jezeli podczas rozmowy z konsultantem powola sie na polise przyjaciela moge podac numer dzieki czemu mozna zaoszczedzic i lepiej rozmawiac z konsultantem niz liczyc samemu BA/2425161/02
prezes1p1
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz