REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Zapomniałem dodać dośc istotny fakt - jeżeli jest to ubezpieczyciel Direct np. Link 4, Aviva czy Liberty to można dokonać zakupu ubezpieczenia przez internet wpisując dane do formularza obliczenbiowego. Wówczas ta kwota która wyszła jest zobowiązująca do obu stron.
Ale lepiej zadzwonić do konsultanta i poprosić o obliczenie składki. Dobrze jest powiedzieć, że się jeszcze zastanowisz, bo masz inna ofertę od innego ubezpieczyciela i musisz sprawdzić warunki, które bardziej ci się opłacają. Podejrzewam, że ubezpieczyciel zadzwoni i zaproponuje jakiś rabat. Zawsze tak jest.
Mnie ubezpieczenie kończy się w połowie stycznia i już od połowy geudbnia dzwonię po ubezpieczycielach i porównuję oferty. Firma, w której mam obecne ubezpieczenie już dzwoniła do mnie trzy razy, oferując w promocji iższą cenę. Od początkowej sumy zeszli już 450 zł. Z tym, zę ja mam pakiet OC,AC,NNW i Assistance.
linkoping napisał(a):I to jest bardzo dobre podejscie, zawsze kiedy ubezpieczyciel/operator tv/telefoniczny slyszt o konkurencji stara sie przebic stawke, a dosc dobrym punktem wyjscia jest rozpoczac negocjacje od ceny ktora pokaze przegladarka, na ogol tanszej niz ta w salonie.