Czy Golf jest wart swojej ceny?

27 Gru 2009, 19:21

Czy Nowy Golf z silnikiem TSI 120 KM ze skrzynią DSG w wersji Comfortline za 77 000zł jest wart tej ceny? CO innego w tej cenie polecilibyście (nowy lyb do 2 lat)?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Gru 2009, 20:12

Ja uważam ze nowy golf nie wiele ma wspolnego z legenda bezawaryjności swoich poprzednikow,zwłaszcza l-lll.pozdro

[ Dodano: Nie Gru 27, 2009 20:13 ]
Dozbieraj kaski i atakuj A3.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

27 Gru 2009, 22:10

Skoro Golf odbiega od legendy bezawaryjności, to A3 też. To praktycznie ten sam samochód, tylko, że w Audi poprawiono detale, trakcję i materiały wykończeniowe.

Ja za niecałe 80 tys. zł atakowałbym BMW serii 3 E90. Najlepiej z silnikiem 3 litrowym w dieslu.
Jeszcze lepszą propozycją byłoby kupno prawie nowej Mazdy 3 po liftingu lub starszej nieco Mazdy 6.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Gru 2009, 22:20

Zgadzam się z Dishmanem. Zarówno bmw jak i mazda będą lepszym wyborem niż a3 czy golf. Jeśli bmw 3 jest za duże to możesz zobaczyć serię 1.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2009, 01:13

milutki5 napisał(a):Ja uważam ze nowy golf nie wiele ma wspolnego z legenda bezawaryjności swoich poprzednikow,zwłaszcza l-lll.pozdro

[ Dodano: Nie Gru 27, 2009 20:13 ]
Dozbieraj kaski i atakuj A3.p

Nie wiem jak możesz najeżdżać na jedno auto, polecając jednocześnie drugie, to samo, w innym opakowaniu.

Jeżeli do 2 lat to jak najbardziej E90.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 09:42

jiGsaw napisał(a):Nie wiem jak możesz najeżdżać na jedno auto, polecając jednocześnie drugie, to samo, w innym opakowaniu.

A słyszałes gdzieś kolego ze audi ma problemy z elektroniką silnika-a golf ma.a zawieszanie przednie nietrwałe(b.szybko wybijajace sie koncowki drazkow) reszta mniej wazna.Moim zdaniem za te pieniadze i w takim samochodzie to nie powinno mieć miejsca!
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...