Czy kupno opla frontery z silnikiem diesla to dobry pomysł?

07 Lut 2010, 10:26

Witam,
po kilkudniowych przeszukiwaniach netu, znalazłam to forum i bardzo proszę o opinię życzliwych :)

potrzebne mi auto, które sprawi się dobrze na drogach polnych, dziurawych
jak również w miarę dobrze na asfalcie ( nie zamierzam jeździć po totalnych bezdrożach, chyba, że będzie to konieczność życiowa)

w miarę pojemne, w razie potrzeby na tyle mocne, aby przyczepka nie była problemem

w miarę dużo nie paliło :) ( jeżdżę delikatnie)

w przystępnej cenie ? no około 20 -25 tys,

do tej pory jeżdżę volvo 340 i jakoś sobie radzę( tu muszę zaznaczyć, że bardzo mi odpowiada jego sztywne zawieszenie), ale pora na zmianę samochodu
jkr50
Nowicjusz

Miejscowość: Polska wschodnia

07 Lut 2010, 10:28

Lepiej zastanów się bardziej nad Nissanem Terrano/Fordem Maverickiem lub innym jakimś japońcem niż Fronterą :smile:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

07 Lut 2010, 13:31

jeśli silnik Isuzu to jeszcze ujdzie,l ale jeśli już Opla to sobie daruj, no chyba że lubisz grzebać przy silniku :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

07 Lut 2010, 16:03

znajomy na 2,2 tyrbodiesla , chodzi jak traktor, i moim zdaniem ciężki do jazdy po mieście ze względu że jest mułowaty, bardzo mułowaty, a w dodatku nieekonomiczny (no jakby nie było klocek), lepiej rzeczywiście japońca
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

07 Lut 2010, 16:31

Witam.Frontiera cieszy sie powodzeniem głównie wśród miłosnikow terenówek, ktorzy w teren nigdy nie pojadą.Dla ciebie to byłby chyba dobry wybór.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

16 Lut 2010, 19:01

Dziękuję za odpowiedzi, choć chyba nie wszyscy uważnie czytali moje pytanie :wink: i chyba milutki5 ma rację , że dla mnie byłby to odpowiedni wybór.
jkr50
Nowicjusz

Miejscowość: Polska wschodnia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...