Czy samochód zastąpi człowieka?

13 Kwi 2018, 08:39

Ostatnio na blogu opiniertvagd natrafiłem na dość ciekawy artykuł iż 123 000 Tesli wróciło do serwsiu z powodu wad technicznych układu kierowniczego. jak myślicie czy elektryczne samochody będą kiedyś w 100% zastąpić człowieka?
elsivek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 11 04 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Corolla E12
Silnik: 1.6 VVT-i 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

13 Kwi 2018, 10:38

elsivek napisał(a): 123 000 Tesli wróciło do serwsiu z powodu wad technicznych układu kierowniczego.
Ważne że wykryli usterkę i zostanie usunięta. Człowieka w 100% raczej nie da się zastąpić ale np. w prowadzeniu samochodu myślę że tak. zresztą to widać po autonomicznych samochodach.
Przypuszczam, że ogniwa fotowoltaiczne w niedługim czasie będą o wiele bardziej wydajne i samochód będzie mógł ładować się podczas pięknej pogody i podczas jazdy co wydłuży znacznie jego zasięg.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

21 Mar 2019, 21:14

Ale jednak człowiek to człowiek ciężko będzie go zastąpić, człowiek i tak będzie musiał tego wszystkiego pilnować
Motofan1298
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór - ekologiczne paliwo przyszłości
    W dobie zanieczyszczeń i coraz większych problemów ekologicznych naszej planety, podjęto decyzję o elektryfikacji pojazdów. Ten proces już się zaczął, ale ogromnych trudności przysparza konstruktorom znaczna ...