Czy terrano to dobry wybór?

11 Sie 2009, 13:06

Witam
Mam prośbę. Potrzebuję rady. Czy nissan terrano to dobry wybór? Potrzebuje samochodu, który dobrze radziłby sobie na polnych piaszczystych i błotnistych drogach. Też zimą.
Na początku chciałam kupić freelandera, ale straciłam cierpliwość przy szukaniu, bo 95% to auta po przekładce. A taki nie chodzi w grę.
Myślę nad kupnem terrano, rocznik 2001, 2,7l.
Kupować??? :lol:

[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 14:09 ]
Jeszcze jedno. To musi być koniecznie diesel. Ile pali, tak średnio? W średnich warunkach :smile:
Kasiulka
kasiulka
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice

11 Sie 2009, 20:56

nada się. autko godne polecenia, właśnie w dieslu - wprawdzie nie jest najbardziej stabilny na zakrętach ale do codziennej jazdy będzie ok. spalanie jak to w terenówkach - spali tyle ile wlejesz :mrgreen: a tak serio to 10-14l w zależności od stylu jazdy i terenu.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Sie 2009, 13:24

Dzięki wielkie.
Zależy mi po prostu na fajnym aucie, które nie będzie się sypać.
Pozdro :smile:
Kasiulka
kasiulka
Nowicjusz

14 Sie 2009, 09:29

Dokladnie "wprawdzie nie jest najbardziej stabilny na zakrętach " zwłaszczaw zime :neutral: ale do spokojnej jazdy sie nada
Mazur85
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazury (Piecki)

14 Sie 2009, 18:51

Dzięki za odpowiedź :lol:
A co konkretnie macie na myśli pisząc "nie jest stabilny"? Chyba nie wysypię sie na zakrecie przy normalnej jeździe.
Terenówka potrzebna jest mi do pracy, żebym mogła dojeżdżać do rolników. A Ci często mieszają na końcu świata (nie chcę nikogo obrazić, nie mam nic złego na myśli) i do tego jeszcze często w lesie. Mistrzem kierownicy nie jestem. Na rajdy nie jeżdżę :lol:
Pozdro
Kasiulka
kasiulka
Nowicjusz

16 Sie 2009, 19:18

na rajdy to auto sie nie nadaje :wink: do codziennej jazdy będzie ok.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...
    Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...

17 Sie 2009, 00:54

Terano to dobry wybór! Mam znajomego posiadacze tego sprzętu powiem krótko chwali go pod niebiosa! Pozdro :razz:
Zell
Nowicjusz

Miejscowość: Brodnica

17 Sie 2009, 21:24

kasiulka napisał(a):Dzięki za odpowiedź :lol:
A co konkretnie macie na myśli pisząc "nie jest stabilny"? Chyba nie wysypię sie na zakrecie przy normalnej jeździe.

Stosunek rozstawu kół do rozstawu osi w zestawieniu z wysokością auta powinien dawać do myślenia...
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

23 Sie 2009, 20:07

Kupiłam terrano 2
Niby wszystko ładnie i pięknie, ale... słychać piątkę. Nawet trochę mocno, dość głośno jest przez to wewnątrz. Co może być nie tak? Doradźcie. Jeśli jest to coś poważnego, co można podciągnąć pod wadę ukrytą, to mam na to 2 tygodnie. Zależy mi więc na czasie. :lol: Jutro zmienię olej w skrzyni, może to coś pomoże. Pomożecie?
Kasiulka
kasiulka
Nowicjusz

24 Sie 2009, 07:54

zapewne stuka łożysko.
nie czytałaś co sprawdzać przy kupnie 4x4 - masz przyklejony temat? :wink:

wrzuć reduktor na N i przerzucaj biegi (przy włączonym silniku). nie bój się, autko nie będzie jechało. jeśli słychać terkotanie to najprawdopodobniej któreś z łożysk dogorywa.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Sie 2009, 10:23

Na N jest znacznie ciszej. Problem jest przy jeździe. Zobaczymy po zmianie oleju.
Dzięki za odpowiedź :smile:
Kasiulka
kasiulka
Nowicjusz