Opel monterey

22 Sie 2009, 12:23

planuje sprowadzic z niemiec montiego po 98 roku ktory silnik bedzie trwalszy?słyszałem ze w dieslach pekaja głowice padaja turbiny...jak to wygląda z benzyniakami?dodam ze chciałbym go zagazować...dzieki za podpowiedzi
ROC
Nowicjusz

22 Sie 2009, 13:58

montka najlepiej brać do 98 roku z dieslem 3,1, w tym okresie najlepiej go wykonywali, z tego co się oriętuje to benzyniaka można śmiało gazować.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

22 Sie 2009, 21:55

tylko ta moc w dieslu coś mi sie ciutke wydaje ze mała do tej budy:???: bo co to te 110kucy?miałem benzyniaka 177km i to latało i to pieknie nawet w gazie!!!niestety przez idiotów na drogach stoi skasowany na podwórku :sad: jakby kogo interesowały cześci to prosze o kontakt wersja ltd.long w automacie
ROC
Nowicjusz

22 Sie 2009, 23:21

no stary to jest terenówka a nie wyścigówka...
z taki myśleniem to my daleko nie zajdziemy :mrgreen:
albo dzielność terenowa, albo prędkość, ja wiem, że to może i mało ale na to nic poradzić nie możemy...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sie 2009, 11:12

tak.ale po co tego nie połączyć????ten model 3.2 świetnie sobie radził w lekkim terenie(bo w jakiś cięższy nie zamierzam sie na razie zapuszczać)i super do miasta z tym przyspieszeniem ze nie wspomne o pięknym dzwięku v'ki :cool:
ROC
Nowicjusz

23 Sie 2009, 21:43

no tak jest to jakaś opcja :mrgreen:
wiesz każdy woli co innego, beznyzne kupisz taniej i nie ma żadnych przeciwskazań co do trwałości itp więc ja jestem jak najbardziej za, chciałęm Cię tylko nakierunkować, że jak byś chciał diesla to tylko 3,1 :mrgreen:

jak już dokonasz zakupu to pochwal się
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie, czyli ogumienie, którego potrzebujesz
    Mechanicy zalecają, aby w momencie gdy średnia dobowa temperatura powietrza osiąga więcej niż 7 stopni Celsjusza, zakładać w pojazdach opony letnie. Sprawdźmy, jakie cechy opon letnich sprawiają, że warto to robić i czemu ...