REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ja zaś miałem zajeb...go farta .Tylko trzy dni czekania na remont głowicy do Yaris 1.0 .Promocja czasowaKao napisał(a):2 tyg temu odebrałem głowice fordowską, wymiana 2 zaworów + standard, 2 tyg leżała w kolejce i zapłaciłem prawie 1300zł , u mnie w dość małym mieście (60 tyś ludzi) jest tylko 2 którzy robią obróbki,
bonifacy napisał(a):miałem farta . Trzy dni czekania na remont głowicy do Yaris 1.0 . Dwa zawory wydechowe do wymiany plus regulacja luzów na zaworach ( szklanki ) plus planowanie . Cena ...... 1300 zł ..
Tak na margines tego watku . Pytasz o Lpg ? O tak , oczywiście . Kupił a wiedział że czek się świecił i pluł błędem że wypada zapłon na pierwszym cylindrze . A co tam .... pomyślał że na lpg tak ma być .Heh.. do czasu jak nie przeszedł przegląduszybki napisał(a):Niestety szklankowce 16v tak kosztują. Pewnie LPG było grane ?
bonifacy napisał(a):Kupił a wiedział że czek się świecił i pluł błędem że wypada zapłon na pierwszym cylindrze .
I tutaj Cię zaskoczę . Stałe wypadanie zapłonu było tylko na wolnych obrotach . Natomiast podczas jazdy według licznika wypadania zapłonów ( program diagnostyczny ) sporadyczne , tak naprawdę mało istotne . Heh.....diagnoza na pograniczu tzw. trudnego przypadku . No pomiar ciśnienia mógł coś zasugerować . Na pierwszym cylindrze niżej 3 bara jak na pozostałych. Motor miał moc jak na tą konstrukcję. Weż teraz wytłumacz klientowi że trzeba robić remont jak mówi - przecież auto jedzie ....szybki napisał(a): a potem rozgrzany silnik i telepanie
MotoAlbercik napisał(a):Nigdzie nie jeżdżę - mechanik wysyła pracownika z głowicą i po nią. Czas oczekiwania góra dwa dni. Warsztatów akurat w mojej okolicy które robią głowice jest dość sporo. Koszt to 100 do 150 zł.
bonifacy napisał(a): Nikt nie zrobi głowicy za tą kasę po kontakcie , chyba że tylko planowanie
bonifacy napisał(a):Albert .....siejesz zamęt ...kończ waś wstydu oszczędż
przecież od tego jest forum aby podzielic się doświadczeniami/poglądamiMotoAlbercik napisał(a):Swoje racje narzucasz tak jak Kao?
Kao napisał(a):przecież od tego jest forum aby podzielic się doświadczeniami/poglądami
Kao napisał(a):utopileś się w kupię głupot które sam nawypisysywałeś, szkoda, ale przyzwyczailiśmy się że Twoja racja jest najtwojsza bez możliwości podważania.
a gdzie ja się wykrecam? Ja? To nie ja pisze brednie ze koszt naprawy glowicy to 100-150 zł a jak kilka osób podważyło to nagle że źle zrozumieliśmy bo chodziło o planowanieMotoAlbercik napisał(a):Czy znowu jakoś się wykręcisz?
tak jak wspominałem wyżej, nie wiem co jeszcze nie zrozumiałe.MotoAlbercik napisał(a):lepiej wg Kao jest kupić stary silnik i założyć i będzie ok
MotoAlbercik napisał(a):No mówię o planowaniu....Bo o czym więcej pisać, jak nie wiesz co z głowicą się stało i co jeszcze będzie do roboty z nią
Kao napisał(a):To nie ja pisze brednie ze koszt naprawy glowicy to 100-150 zł
Kao napisał(a): a jak kilka osób podważyło to nagle że źle zrozumieliśmy bo chodziło o planowanie
Kao napisał(a):tak jak wspominałem wyżej, nie wiem co jeszcze nie zrozumiałe.