REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):No kupić w gorszym niż jest to już chyba trzeba być dobrym jeleniem
Kao napisał(a):Poza tym w przypadku tego silnika jest taki wybór w dobrych cenach że nawet by przez myśli by mi nie przeszły naprawy.
No właśnie, wszystko jest tańsze, prostrze i łatwiej dostępneMotoAlbercik napisał(a):My Kao mieszkamy w Polsce, a nie tak jak ty za granicą. I mamy nieco inne ceny za takie usługi...
tak samo jak i przy naprawie.MotoAlbercik napisał(a):Cena silnika to nie wszystko. Trzeba jeszcze doliczyć wymianę rozrządu i oleju + filtry, + świece itd.
dlaczego stwierdzasz ze ja jestem znawcą? A nawet jakbym był to miałbym takie umiejętności żeby w niego wejść? Którędy będzie najlepiej? Przez wydech czy dolotMotoAlbercik napisał(a):Nie każdy jest takim znawcą silników jak ty. Kupując silnik nie wejdziesz do środka i nie stwierdzisz jednoznacznie, że ten silnik jest ok, a tamten złom.
Kao napisał(a):silnik na luzie kupisz za 1000 zł a za tyle to nawet nie zrobisz pobitej glowicy a do tego wszystkiego ten stracony czas bez auta no i napewno koszt wymiany będzie tanszy niż rozpoławianie i naprawa tego co zostało.
Kao napisał(a):dlaczego stwierdzasz ze ja jestem znawcą? A nawet jakbym był to miałbym takie umiejętności żeby w niego wejść? Którędy będzie najlepiej? Przez wydech czy dolot
MotoAlbercik napisał(a):Nie twierdzę, że jesteś znawcą. Nie zrozumiałeś przesłania...
faktycznieMotoAlbercik napisał(a):Nie każdy jest takim znawcą silników jak ty.
Kao napisał(a):To ja Cię podejdę Cię z innej strony
Kao napisał(a):Czekasz w kolejce na demontaż silnika i rozczłonkowanie
Kao napisał(a):dalej musisz jechać do mechanika po głowice i teraz musisz zawieźć do obróbki bo mechanik mówi że nie ma czasu jeździć i się tym zajmować, dalej głowica musi swoje odleżeć u obrabiacza bo kolejka długa roboty mają zawsze dużo,
Kao napisał(a):potem znowu kolejka do złożenia i założenia
Kao napisał(a): i już Ci gwarantuje że minimum 2 miesiące jesteś bez auta
Kao napisał(a):Pomijam temat płynów czy rozrządu, w przypadku naprawy musisz to zrobić w przypadku a w przypadku wymiany na upartego możesz zakładać tak i nic nie robić chodź jest to niezalecane a mocno zalecane wymiana płynów i rozrządu MOCNO ZALECANE.
toyman40 napisał(a):no dobra a jeżeli kupię silnik za 1000zł i się okaże że ma uszkodzoną uszczelkę pod głowicą ? lub łyka 4 litry oleju/100km ?
Ja pie...le .... rewelacja cenowa . Gdzie to ?? Dawaj namiary . Przyjadę nawet ze 100 km ..... No dobra był to fałsz z Twojej strony . Nikt nie zrobi głowicy za tą kasę po kontakcie , chyba że tylko planowanieMotoAlbercik napisał(a): Warsztatów akurat w mojej okolicy które robią głowice jest dość sporo. Koszt to 100 do 150 zł.