REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):(...)
A teraz odniosę się do sytuacji, która opisał TexasRanger tu też były konsekwencje czynu i można było ich uniknąć - tak jak sam napisał, wystarczyło się nie zatrzymywać. Ja nigdy nie zatrzymuję się na drodze o dwóch pasach w jedną stronę przed przejściem dla pieszych aby ich przepuścić. I robię to nie z hamstwa za kierownicą tylko dla ich dobra.(...)
BRODATY napisał(a):Dla przykładu podam drastyczną sytuację otóż pewnego dnia kilka lat temu na drodze między Morągiem a Pasłękiem na Warmii jechał sobie kierowca ciężarówki a z naprzeciwka swoim pasem podążał kierowca samochodu osobowego. Kierowca osobówki w ostatniej chwili zjechał na lewy pas i udeżył czołowo w ciężarówkę. Sledztwo wykazało że chłopak w taki sposób popełnił samobujstwo bo nie ukladało mu się z dziewczyną. Czy dla kierowcy ciężarowego samochodu była to sytuacja nagła i niespodziewana? Czy może mógł to przewidzieć i uniknąć zderzenia? Desperat pewnie sam nie wiedział do ostatniej chwili co zrobi. A rzecz miała miejsce na wąskiej warmińskiej drodze.
lucky_man napisał(a):Są użytkownicy, którzy uważają, że większość sytuacji da się uniknąć. Ja nie widziałem żadnych statystyk więc nie wiem czy to prawda ale wiem, że może to być prawdą. Nie zgodzę się natomiast z tym, że wszystkie da się uniknąć jak usiłuje nam wmówić MotoAlbercik.