Czy wadliwie działająca turbina może spowodować wykrzywienie

06 Gru 2007, 20:31

Jak w temacie:

Czy wadliwie działająca turbina może spowodować wykrzywienie korbowodów w silniku 1.9 TDI (110km) Przy prędkości 120 km/h silnik samoczynnie zaczął zwiększać obroty.
Taxi_Driver
Nowicjusz

• 06 Gru 2007, 20:49

pewno ze moze ale gdy mala nawet czesc dostala by sie na ktorys tlok to gwarantuje zes bys to poczul niezle
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

06 Gru 2007, 21:17

Jeżeli jest sprawna elektronika to nie powinno być przeładowania,zobacz notlauf.Mogł ktoś robić "tuning" silnika.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

07 Gru 2007, 15:41

Jestem załamany, jeżdze VW Bora na taxówce, ma już prawie 500 000 km przebiegu, kiedyś wysiadł mi taki "mieszek" w turbinie , wczoraj kupiłem nowy i wstawiłem i jak jechałem obwodnicą dostał takiego kopa (sam) do 5 000 obrotów i najprawdopodobniej zatarł się silnik. Co robić? Koszty naprawy są ogromne liczone w tysiącach złotych :/
    Taxi_Driver
    Nowicjusz

07 Gru 2007, 16:37

:D Z czego wnioskujesz, że zatarł się silnik? Auto stanęło w miejscu?
    fordon

07 Gru 2007, 19:12

Silnika co ma przejechane 500 000 km nie opłaca się remontować.Kup używany a tamten sprzedaj na części.Wejście na tak wysokie obroty może oznaczać awarię pompy lub zwarcie w instalacji.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V
      Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...

08 Gru 2007, 15:07

silnik jest w lepszym stanie niż silniki po 200,000 km, bite itp.
    Swój kupiłem w salonie, serwisowałem w salonie i nigdy mnie nie zawiódł, od 7 lat zawiódł mnie po raz pierwszy.
    Taxi_Driver
    Nowicjusz