Czy wadliwie działająca turbina może spowodować wykrzywienie

06 Gru 2007, 19:31

Jak w temacie:

Czy wadliwie działająca turbina może spowodować wykrzywienie korbowodów w silniku 1.9 TDI (110km) Przy prędkości 120 km/h silnik samoczynnie zaczął zwiększać obroty.
Taxi_Driver
Nowicjusz

• 06 Gru 2007, 19:49

pewno ze moze ale gdy mala nawet czesc dostala by sie na ktorys tlok to gwarantuje zes bys to poczul niezle
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

06 Gru 2007, 20:17

Jeżeli jest sprawna elektronika to nie powinno być przeładowania,zobacz notlauf.Mogł ktoś robić "tuning" silnika.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

07 Gru 2007, 14:41

Jestem załamany, jeżdze VW Bora na taxówce, ma już prawie 500 000 km przebiegu, kiedyś wysiadł mi taki "mieszek" w turbinie , wczoraj kupiłem nowy i wstawiłem i jak jechałem obwodnicą dostał takiego kopa (sam) do 5 000 obrotów i najprawdopodobniej zatarł się silnik. Co robić? Koszty naprawy są ogromne liczone w tysiącach złotych :/
    Taxi_Driver
    Nowicjusz

07 Gru 2007, 15:37

:D Z czego wnioskujesz, że zatarł się silnik? Auto stanęło w miejscu?
    fordon

07 Gru 2007, 18:12

Silnika co ma przejechane 500 000 km nie opłaca się remontować.Kup używany a tamten sprzedaj na części.Wejście na tak wysokie obroty może oznaczać awarię pompy lub zwarcie w instalacji.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
      Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...
      Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
      Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

08 Gru 2007, 14:07

silnik jest w lepszym stanie niż silniki po 200,000 km, bite itp.
    Swój kupiłem w salonie, serwisowałem w salonie i nigdy mnie nie zawiódł, od 7 lat zawiódł mnie po raz pierwszy.
    Taxi_Driver
    Nowicjusz