Czy warto kupic mazdę 2007-2009

24 Mar 2010, 16:24

Właśnie wybieram samochód i mam wątpliwości co do ceny i dostępności części do mazdy . Czy jest to samochód awaryjny?? Jak się sprawuje na drodze i czy blacha nie rdzewieje, bo słyszałem na ten temat różne opinie?? Prosze o radę
przemko221
Nowicjusz

Miejscowość: luban

24 Mar 2010, 23:38

przemko221 napisał(a):Właśnie wybieram samochód i mam wątpliwości co do ceny i dostępności części do mazdy . Czy jest to samochód awaryjny?? Jak się sprawuje na drodze i czy blacha nie rdzewieje, bo słyszałem na ten temat różne opinie?? Prosze o radę
Ja ci podpowiem moje sprawdzone spostrzeżenia (wszyscy mówią mazda bezawaryjna -ja osobiście w to nie wierzę sypie się jak inne) a jak przychodzi do kupna to rezygnują z tej marki.
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

24 Mar 2010, 23:52

Częsci do mazdy sa w miare dostępne,jednak drogie. Jeżeli chodzi o awaryjnosc to autka należą raczej do bezawaryjnych. Może określ jaki masz budżet i czego oczekujesz,pomożemy wybrac cos sensownego.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Mar 2010, 06:52

Budżet 40 tys. zł, oczekuje 7 osobowego samochodu, o ładnej linii, w miare bezawaryjnego, tanie czesci, z dużym bagażnikiem, 3 rząd siedzen jest mi niepotrzebny, bo i tak bedzie złozony, aby powiekszyc bagażnik, Czekam na odp.
przemko221
Nowicjusz

25 Mar 2010, 11:24

przemko221 napisał(a):Budżet 40 tys. zł, oczekuje 7 osobowego samochodu, o ładnej linii, w miare bezawaryjnego, tanie czesci, z dużym bagażnikiem, 3 rząd siedzen jest mi niepotrzebny, bo i tak bedzie złozony, aby powiekszyc bagażnik, Czekam na odp.

7 osobowy samochód bez trzeciego rzędu siedzeń? 2 z przodu, 3 z tyłu to 5. Ewentualnie upchniesz nogą jeszcze z tyłu czwartą osobę, to masz 6. Ale nie 7.
Honda FR-V jest 6-osobowa, więc w praktyce, na upartego przewiezie 7 osób.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Mar 2010, 14:25

przemko221 napisał(a):Budżet 40 tys. zł, oczekuje 7 osobowego samochodu, o ładnej linii, w miare bezawaryjnego, tanie czesci, z dużym bagażnikiem, 3 rząd siedzen jest mi niepotrzebny, bo i tak bedzie złozony, aby powiekszyc bagażnik, Czekam na odp.

Schizofremia?? Chcesz 7 osobowego auta, bez 3 rzedu siedzen bo i tak NIE BEDZIE zalozony i powiększysz bagaznik? Hhahaha

Ja szukam auta 2 osobowego , najlepiej limuzyny na 12 miejsce i nie koniecznie musza byc zalozone siedzenia kierwców :)) :lol:
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...

25 Mar 2010, 14:39

illusion napisał(a):

Schizofremia?? Chcesz 7 osobowego auta, bez 3 rzedu siedzen bo i tak NIE BEDZIE zalozony i powiększysz bagaznik? Hhahaha

Ja szukam auta 2 osobowego , najlepiej limuzyny na 12 miejsce i nie koniecznie musza byc zalozone siedzenia kierwców :)) :lol:

Sam masz shizofremie Codzi mi o to że 7 osobowy samochód 2+3+2 tylko że ostatni rząd siedzeń będzie złożony po to by był większy bagażnik wiec zostanie 5 miejsc + duży bagażnik
przemko221
Nowicjusz

25 Mar 2010, 15:11

Seat Altea XL- 5 miejsc duzy bagaznik, najbardziej niezawodne auto w klasie, wiem bo mam :smile:
Po co pakowac sie w nietypowe(jak na Polske) auto? Miec problem z serwisem, czesciami itp. Niemniej 5-ka zla nie jest, ale moim zdaniem 10x brzydsza od seata
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

25 Mar 2010, 16:04

Dobre auto znajomy ma od nowości przejechał 170tys i bardzo sobie chwali
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

25 Mar 2010, 16:08

fuckir napisał(a):Dobre auto znajomy ma od nowości przejechał 170tys i bardzo sobie chwali

Ale czym "5" czy Altea?
JerzyB333
Stały forumowicz

25 Mar 2010, 16:23

A to nie prościej ustrzelić auto w kombi z segmentu D? Passat, Mondeo, Mercedes. Duże bagażniki i styka.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Mar 2010, 16:41

minivany sa czesto tansze i w lepszym stanie- nie sa uzywane jako flotowe. minivany to lepszy wybor niz auta seg. d
JerzyB333
Stały forumowicz

25 Mar 2010, 21:45

A co myślicie na tremat toyoty corolli verso z silnikiem diesla?? lub inne modele toyoty vanów
przemko221
Nowicjusz