CZY ZNIŻKI OC PRZECHODZĄ Z WŁAŚCICIELA NA WSPÓŁWŁAŚCICIELA

05 Sty 2011, 12:25

CZY ZNIŻKI OC PRZECHODZĄ Z WŁAŚCICIELA NA WSPÓŁWŁAŚCICIELA

Byłem wpisany w dowodzie rejestracyjnym jako współwłaściciel ( 3 lata ) ( WIEK: 22 LATA )
Właścicielem była moja babcia Która posiada 60 % zniżek

Gdzieś tam słyszałem że po roku czy jakimś czasie te zniżki przechodzą również na mnie ...

Czy to prawda ??
jarek88
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

05 Sty 2011, 12:58

Nie. Przez te 3 lata korzystałeś z 60% zniżki babci i zebrałeś na swoje konto 30% (po 10% za rok bezszkodowej jazdy - ale też zależnie od ubezpieczyciela).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Sty 2011, 14:28

Aha, no właśnie czytałem gdzieś że komuś tam uznali ... no ale chyba zależy od ubezpieczyciela .
No ale czytałem również że odkłada się 10 % .

[ Dodano: 7 Styczeń 2011, 09:10 ]
A jeszcze jedno pytanie ...
Czy jest tak że teraz na nowy samochód Zarejestruję siebie na właściciela a babcie na współwłaściciela i może ona przekazać ( zrzec ) mi swoje wszystkie zniżki ...
jarek88
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

27 Sty 2011, 13:49

One nie przechodzą na Ciebie, zostają na babcie, a z racji, że jest współwłaścicielem masz dzięki temu o te zniżki tańszą polisę.
kingiko
Początkujący

Miejscowość: warszawa

27 Sty 2011, 14:11

a który ubezpieczyciel daje max zniżek po najkrótszym czasie ubezpieczenia.młody kierowca na przykład prawko od miesiąca,pierwsze auto,po ilu latach będzie miał max zniżek na oc,ac?
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Sty 2011, 19:42

witam szanowne grono forumowiczow :mrgreen:
czy orjetuje sie ktos z was czy mozna w jakikolwiek legalny sposob wejsc w posiadanie znizek oc nie czekajac rok czasu na kazde 10%??
ogolnie potrzebuje zaswiadczenia o bezszkodowej jezdzie do ubezpieczalni w UK
tez gdzies kiedys slyszalem ze w jakiejs firmie jak bym ubezpieczyl auto z wspolwlascicielem ktory juz posiada znizki za bezszkodowa jazde, to te znizki by przeszly na mnie.
czy to prawda nie wiem... moze ktos z was wie??
wyczytalem cos takze na temat darowizny znizek? :shock:
zyczliwych ludzi prosze o porade.
pzdr
malaker60
Nowicjusz

Miejscowość: bristol

29 Sty 2011, 19:03

Nic mi nie wiadomo o "darowiźnie zniżek". Auto na współwłaściciela z kimś kto ma 60% zniżek i taki stan utrzymać przez 6 lat. Po 6 latach powinieneś sam mieć już 60% zniżek.
Jest to o tyle sprytnie pomyślane, że większość zwyżek mają kierowcy do 25 roku życia. Zatem robiąc prawko w wieku 18 lat i przy założeniu, że od razu mamy na siebie samochód i ubezpieczenie trzeba jeździć 7 lat żeby wyjść z grupy najwyższego ryzyka.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika