Czym wyczyścic silnik pod pokrywą zawrów?

23 Kwi 2019, 21:18

Tak jak w temacie rozrząd mi walnął, chciałem rozbierać do głowicy ale przypomniało mi sie że najpierw warto by było ponownie ustawić rozrząd i sprawdzić .Auto stoi w stodole i sporo tam kurzu ,piasku.
Jawa50
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

23 Kwi 2019, 21:25

Jawa50 napisał(a):Auto stoi w stodole i sporo tam kurzu ,piasku.
:shock: No to długo pochodzi Ci to auto :ok: teraz to już niczym nie wymyjesz poza tym i tak głowica do zrzutu bo zawory wyklepane. Jakie to auto?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Kwi 2019, 21:38

Jak byś miał tylko kurz to mógłbyś wyczyścić z wierzchu szmatką na tyle ile się da jak sprawdzisz rozrząd i będzie ok (tu wątpię że jest ok chyba że nie jest kolizyjny) to składasz do kupy i dajesz olej z płukanką. Tak chyba najlepiej wyczyścisz nie tylko klawiaturę ale i wnętrze silnika. Później spuszczasz i zalewasz docelowym olejem.

Jak masz piasek to sprawa komplikuje się i bez zrzucenia głowicy i mycia wszystkiego dokładnie nie możesz być pewny czy będzie ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...