Daevoo ? Rover ? proszę o rady !

28 Mar 2010, 20:20

Z tyłu w Tigrze miejsca jest tyle co dla dzieci.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2010, 13:40

Przemyślałem trochę sprawę i uważam ze raczej sedan, jak narazie mi nie jest potrzebny koszty utrzymania przede wszystkim są mniejsze jak kupie zgrabniejsze autko. Wybrałem kilka propozycji, które mi się podobają chciałbym, dostać jakaś rade czy opłaca się któryś z nich zakupić.

-Ford Puma, Renault Megane,BMW E36 316,HYUNDAI COUPE,CITROEN XSARA,Opel Calibra,Mazda MX-3,Toyota Celica,Rover 200????

fajne małe sportowe(wszystkie w wersji Sport/Coupe). Bądź może jakiś inny, mały sportowy,? ? Proszę o rady

Z wyglądu najbardziej mnie zachwycił Renault Megane do tego w żółtym kolorze.
Mumanek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Mar 2010, 14:52

BMW E36 316 ma za mały silnik jak do tej budy niestety,optymalna jednostka to 1.8.A myślałeś moze nad Puntem II??
np taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
według mnie to autko ma charakter i dobrego kopa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 15:04

Szczerze mówiąc te Punto to fajna sprawa bo można kupić w miarę młody, lecz chce auto które fajnie wygląda, a ten Fiat ma średni wygląd, jak np Renault Megane Coupe, Ford Puma jakoś one narazie mi najbardziej w oko wpadły :D Co sądzicie o nim i o innych co wymieniłem.
Mumanek
Nowicjusz

29 Mar 2010, 17:25

Moim zdaniem takie Punto dużo lepiej wygląda niż Puma ale to kwestia gustu.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 21:15

Renowka jest ok, dobrej pumy nie kupisz za 8 tysi.
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Toyota Yaris 1,5 Dual VVT-iE o mocy 111 KM
    Nowa Toyota Yaris napędzana jest między innymi produkowanym w Polsce silnikiem benzynowym o pojemności 1,5 l i mocy 111 KM. Motor jest o 10 proc. mocniejszy od silnika 1,33 z poprzedniej wersji modelu. Dzięki temu samochód ...

29 Mar 2010, 21:55

nie mowie o nowych tylko o tych z rocznika 98 co najmniej, a pumy w tym roczniku kosztują właśnie około tej ceny...

Wie ktoś może jakie są plusy i minusy tych dwóch samochodów tzn:
Renault Megane Coupe
Ford Puma

Jakoś nie mogę się zdecydować.
Mumanek
Nowicjusz

30 Mar 2010, 06:59

Rowniez podobala mi sie meganka tylko dziwila mnie tak niska cena za tak fajne autko. Znajomy z wioski ja kupil i po pierwszej wizycie na warsztacie mechanik zapytal wprost: "Panie cos Pan zrobil"? Wlozyl juz w nia mase pieniedzy i czasu i juz chce sie jej pozbyc bo wiecej stoi u mechanika niz tym jezdzi tylko ciezko to sprzedac bo na rynku jest mnostwo ofert. Zreszta wystarczy poczytac na forum https://www.forumsamochodowe.pl/dlaczego ... ght=megane
Oczywiscie wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza. Jezeli trafisz na zadbana furke a nie odpicowany zlom bierz bez krępacji ze to fiat, ford czy francuz.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

30 Mar 2010, 20:48

A jak ten Ford Puma?? Interesuje mnie rocznik najstarszy 97. ZNA KTOS JAKIEŚ FAJNE SPORTOWE SAMOCHODY!!!???? DO 7TYS ZLOTYCH ?
Mumanek
Nowicjusz

30 Mar 2010, 20:53

Honda Civic V,Honda CRX,Citroen Saxo VTS itp.
Barol
Awatar użytkownika

31 Mar 2010, 14:29

Jakbym mial wybierac miedzy tymi autami co podales to na pierwszy ogien szedl by....nie nie mitshubishi, ale deawoo....nie lanos, lecz leganza. Auto nie bez powodu tak sie nazywa, bo jest naprawde elgeganckie. Szkoda tylko ze za 8tys, to znajdziesz raczej trupa, albo raczej nie znajdziesz...
Dlatego tu sklanialbym sie wlasnie na lanosa, najtaniej wychodzi, lecz cos za cos, wygody w nim takiej jak w mitshubishi nie bedzie, choc carisma nie nalezy do jakis limuzyn.
A nie czemu nikt nie pisze o swietnym silniku 406 2.0 HDI choc to nie w tej cenie

A co do tych coupe... to coz jak chcesz niezle auto z wygladu i mocne ze napewno w tyle nie zostaniesz to przychodzi mi na mysl tylko jedno: Mercedes w124 coupe z silnikiem 3.0
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

01 Kwi 2010, 20:58

Lanosa w jakim silniku polecacie?? Jak pracuje z Gazem? Lepszy sedan czy ten mniejszy :P?

[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 22:01 ]
Te lanosy jakos strasznie tanie są, jaki inny samochód kupi się w takim roczniku i za taka cene :|

[link do oferty na Allegro wygasł]

Leganza najlepsza ale ma pojemność 2000cm3 ,to opłaty za te auto pewnie bardzo duże, sam bedę sobie za wszystko płacił więc nie wiem czy bym dał rade.
Mumanek
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 21:29

w lanosie najlepszy pod gaz jest 1,5 8V i lanosy sa takie tanie. Nie sa bardzo awaryjne a czesci tanie i latwodostepne. Osobiscie bardziej podoba mi sie nubirka wiekszy komfort i cena minimalnie wyzsza (2000r w gazie juz za jakies 7tys) ale nie wiem jakie silniki najlepiej pracuja z gazem.
Jezeli chcesz cos o sportowym wygladzie co sadzisz o 306? Przod prawie jak 406 tyl fajnie sciety z alusami wyglada bardzo ladnie. Silnik 1,9D jest bardzo chwalony, bezawaryjny jednak zaoszczedzone na remoncie silnika pieniadze musisz niestety wlozyc w zawieszenie (zwlaszcza tylna belka) ale tak w prawie kazdym francuzie.
Ostatnio edytowany przez falusinski, 01 Kwi 2010, 21:53, edytowano w sumie 1 raz
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

01 Kwi 2010, 21:39

Właśnie patrzyłem teraz na Nubiry, i widzę że za taka cenę można nawet złapać Nubirę II a ona już fajnie wygląda. Tylko najbardziej mnie dziwi cena, to chyba najtańsze auta, muszą mieć jakieś minusy....

Najbardziej mi zależy by autko było no minimum z tego 98 rocznika, no i miało te 100 koni. A czy to bedzię sedan/sport coupe to już mi obojętnie, jednak dla każdej młodej osoby najlepiej prezentują się sport coupe :)

Ten Peugeot tak samo bardzo ładny :D dzięki za info pomyśle o nim, na pewno lepiej Peugeot niz Daewoo mi się wydaje.

Nikt nie napisał jak z tym Renault Megane Coupe i Ford Puma, dla mnie to najładniejsze autka, tylko jak mają się co chwile psuć, to lepiej jak by go już miało nie być.
Mumanek
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 21:50

falusinski napisał(a):w lanosie najlepszy pod gaz jest 1,5 16V i lanosy sa takie tanie. Nie sa bardzo awaryjne a czesci tanie i latwodostepne. Osobiscie bardziej podoba mi sie nubirka wiekszy komfort i cena minimalnie wyzsza (2000r w gazie juz za jakies 7tys) ale nie wiem jakie silniki najlepiej pracuja z gazem.

oj kolega chyba nie miał długo do czynienia z Lanosem,gdyż najlepsze silniki pod lpg to 1.5 8V 86KM podobnie jak w Astrze,zresztą Lanos to młodszy brat Astry i praktycznie każda cześć pasuje z Astry do Lanosa,fakt Daewoo ogólnie sa tanie ale nie mają większych minusów to tylko zła opinia jaka panuje o tej marce,która zreszta nie jest prawdą i wiekszość forumowiczów to napewno potwierdzi.Jeśli masz pytania odnośnie Lanosa to zapraszam bo wiekszość forumowiczów jak słyszy o Lanosie to kojarzą go ze mną bo wiem o tym aucie praktycznie większość rzeczy.
Barol
Awatar użytkownika