Daevoo ? Rover ? proszę o rady !

01 Kwi 2010, 23:03

oczywiscie chodzilo mi o 1.5 8V nie 16V zreszta sugerowalem sie twoimi starymi postami z forum:P Mumanek powtarzam to juz ktorys raz: nie sugeruj sie marka i krazaca na jej temat famie. Znajdz cos najblizej siebie cos co ci sie podoba i poczytaj na autocentrum opinie o najczestrzych usterkach. Zapytaj na forum czy wyglada ok jezeli tak to podjedz (w koncu masz blisko) i ja obejrz. Jezeli stwierdzisz ze z grubsza wyglada dobrze znajdz jakies pierdoly zeby zbic cene, potem dopiero jedz do mechanika i popros zeby oprocz normalnego przegladu zwrocil szczegolna uwage na te elementy na ktore najbardziej narzekano na forach. Jezeli bedzie ok to bierzesz jesli nie bardzo to koles musi ci jeszcze zejsc z ceny.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

01 Kwi 2010, 23:05

Mumanek napisał(a):Lanosa w jakim silniku polecacie?? Jak pracuje z Gazem? Lepszy sedan czy ten mniejszy :P?
[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 22:01 ]
Te lanosy jakos strasznie tanie są, jaki inny samochód kupi się w takim roczniku i za taka cene :|
[link do oferty na Allegro wygasł]
Leganza najlepsza ale ma pojemność 2000cm3 ,to opłaty za te auto pewnie bardzo duże, sam bedę sobie za wszystko płacił więc nie wiem czy bym dał rade.

Co do silnika to zależy,jesli chcesz sobie depnąć to 1.6 16V 106KM (taki jak u mnie jest) a jeśli chcesz oszczędnie to 1.5 8V 86KM z gazem.Jednostka 8V to najlepsza jednostka pod lpg i taką bym szukał,co do nadwozia to polecałbym hatchbacka,wprawdzie mniejszy kufer ma ale łatwiej nim manewrować i parkować.A ten z linku taki taniawy bo niestety biały,bez wspomagania no i jednostka 1.4 z gazem to jest całkowity muł już.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2010, 09:39

Heh nie wiedziałem, że może być jeszcze auto powyżej rocznika 95 nawet bez wspomagania.
A co do astry to fajna jest ta nowsza wersja szkoda że nie w takiej cenie jak Lanos hhe;d
Ok o lanosie się trochę dowiedziałem , zobaczę jak tam z tą nubirą, renaul megane coupe, fordem pumą być może jeszcze jakimś innym. Dzięki za info jak będę miał jakieś pytania napisze :D
Mumanek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

02 Kwi 2010, 10:50

Zdarzają sie jeszcze auta bez wspomagania niestety.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 11:46

Wszedłem na te Auto centrum i ludzie chwalą sobie Fora Puma , Rovery, Renault gorzej z Daewoo(najsłabsze oceny)
Czy te Rovery są kiepskim zakupem? ktoś wyżej pisał że są do nich drogie części i często awaryjne a na tamtym forum nic o tym nie było wspomniane, dlatego przestałem rozważać te auto po opinii z tego forum, a te auta taka prawda najelegantsze i najlepiej wyposażone.
Mumanek
Nowicjusz

02 Kwi 2010, 12:06

Na auto centrum mogą zalogować sie różne osoby i różne opinie panują,czasami nawet dzieci neo sie pojawią.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

02 Kwi 2010, 12:36

Mumanek napisał(a):Heh nie wiedziałem, że może być jeszcze auto powyżej rocznika 95 nawet bez wspomagania.
Możesz kupić nową Dacię Sandero w salonie i w podstawowej wersji wyposażenia nie będzie miała wspomagania :wink: To tak w ramach ciekawostki. Żeby było śmieszniej będzie miała np. ABS albo poduszkę powietrzną bo są one wymagane przepisami we wszystkich nowych samochodach :)
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

02 Kwi 2010, 13:28

Zna ktoś jakieś forum gdzię jest opisany Ford Puma i Renault Megane coupe? Te auta sa najbardziej w moim zainteresowaniu maja fenomenalny wygląd i jak się chce pojadą szybko.
Mumanek
Nowicjusz

02 Kwi 2010, 13:46

To co w tym autocentrum piszą trzeba dzielić na pół, bo to czasem przechodzi ludzkie pojęcie, jak ludzie potrafią pisać że 10 letni Lanos, czy Dacia Logan jest ideałem, a inni narzekają na S klasy najnowsze. Czyżby zazdrość była twórcą opinii? :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

02 Kwi 2010, 14:06

Ja też szukałem samochodu w podobnym przedziale cenowym, aczkolwiek dodatkowym wymaganiem było 5d. Wybór padł na Rovera 214 Si czyli w wersji 103KM, jak dotąd nie miałem z nim problemów, oczywiście części nie są bardzo tanie jak np do lanosa, aczkolwiek są znośne a w przypadku gdyby padło coś naprawdę poważnego to jest masa anglików sprowadzonych.

Jest jeszcze wersja 1.6 z silnikiem o mocy 116KM, aczkolwiek wydaje mi się że dla nowego kierowcy lepsze byłoby 1.4 ze względu na skladki OC.

Generalnie polecam strone roverki.pl, mnóstwo rzetelnych informacji o tej marce bo jak widać bardzo dużo ludzi ulega stereotypom :).

Pozdrawiam.
edzi0
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

03 Kwi 2010, 21:46

Mialam rovera 200 i to byla zakala, psul sie nieustannie (a to akumulator, a tu jakies kable sie przepalily, pekl wezyk od paliwa, obroty swirowaly, do tego chlal jak smok) mimo wszystko dobrze wspominam ten samochod, jest ladny, dynamiczny silnik 1,4 16v czesci nie sa przerazajaco drogie, ale biorac pod uwage nieustajaco psujace sie drobnostki samochod kosztowal mnie dosc sporo nerwow i pieniazkow, nadal doradzam meganke... :wink:
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

04 Kwi 2010, 08:01

u widzę pierwsze plusy meganki w sumie wolałbym je od forda pumy bo ma trochę więcej miejsca w środku. Heh na tym auto centrum pokazane jest, że taki megane wyciąga 173-215 km/h :| chyba tylko jak jest nowy i nie ma przejechane powyżej 50 tys.

[ Dodano: Pią Maj 07, 2010 14:29 ]
Mam jeszcze małe pytanki ostatnio patrzyłem na BMW z roczników 95-96 w wersji coupe, nie uważacie że byłby to lepszy zakup niż takie renault ? czy Mitsubishi ?

[ Dodano: Pią Maj 14, 2010 12:06 ]
dzięki za odpowiedź hujowe forum : )
Mumanek
Nowicjusz