Daewoo Lanos vs Renault Laguna

25 Cze 2009, 14:53

Mam pytanie do fachowców co myślicie o tych dwóch autach Daewoo Lanos i Renault Laguna. Który jest według was lepszy i który bardziej by nadawał się dla chłopaka młodego w wieku 19?? Proszę o opinie.

Daewoo Lanos

Cena (brutto):

6 900 PLN / 1 517 EUR
Typ:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 2001, 130 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 1500 cm3, benzyna+LPG, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:

kupiony w polskim salonie, bezwypadkowy, garażowany

W bardzo dobrym stanie.

Renault Laguna

Cena (brutto):

5 990 PLN / 1 317 EUR (do negocjacji)
Typ:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Hatchback
Informacje:

Rok produkcji: 1995, Przegląd: 03/2010, Ubezpieczenie: 03/2010, 172 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna+LPG, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, kierownica wielofunkcyjna, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:

sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce

100% BEZWYPADKOWA !!! ZERO SLADOW KOROZJ !!!!PROSTA LADNA Z LINIA !!!!ZERO SZPACHLI RZEZBY ITP...

-WSPOMAGANIE KEIROWNICY + REGULACJA
-CENTRALNY ZAMEK + PILOT
-ABS
-AIR BAG
-HALOGENY
-WELUROWA TAPICERKA
-EL.SZYBY
-EL.LUSTERKA
-EL.SZYBERDACH
-EL.SWIATLA
- 4 ZAGLOWKI
-ROLETA TYLNIEJ SZYBY
-LAKIERMETALIC
-STEROWANIE RADIA W KIEROWNICY
-SKORZANA KIEROWNICA
-ITP....
Bartoszstars
Nowicjusz

Miejscowość: Kozienice

25 Cze 2009, 15:09

osobiście wolał bym lanosa jak widzę ten jest nawet dobrze wyposażony i jest 6 lat młodszy od laguny, lanos zapewne też bedzie mniej awaryjny
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

25 Cze 2009, 18:28

zdecydowanie Lanos wiekszosc wie dlaczego
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Cze 2009, 22:40

W dodatku o Lanosa nie trzeba wcale dbać, a będzie nadal jeździł.
Także również jestem za Lanosem.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

26 Cze 2009, 07:10

eaxene napisał(a):W dodatku o Lanosa nie trzeba wcale dbać, a będzie nadal jeździł.

tia, nie trzeba dbać ....
taki jeden kupi lanosa, za twoją radą nie będzie o niego dbać, potem będzie na różnych forach wypisywać, że niejaki eaxene mu doradził lanosa, a to ciulowe auto
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków

26 Cze 2009, 08:30

u mnie jest Lanos ponad 6lat u rodziców,matka nim jezdzila cos ok 4lat a wiadomo jak to kobiety jezdza tylko lac i jezdzic i auto sie trzyma kupy ale obecnie jezdzi nim moj ojciec z zawodu mechanik :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...

26 Cze 2009, 14:20

tomek84 napisał(a):
eaxene napisał(a):W dodatku o Lanosa nie trzeba wcale dbać, a będzie nadal jeździł.

tia, nie trzeba dbać ....
taki jeden kupi lanosa, za twoją radą nie będzie o niego dbać, potem będzie na różnych forach wypisywać, że niejaki eaxene mu doradził lanosa, a to ciulowe auto

Dobra niech będzie, troche racji masz.
TEN KTÓRYM JEŹDZIŁEM- był zaniedbany, paliły mu się chyba wszystkie kontrolki , był opukany ze wszystkich stron, warsztatu to on od lat nie widział, rdze można było oglądać we wszystkich barwach- ale jeździł i ani razu nie zawiódł, nawet w największe mrozy ruszał bez większych problemów :) aha przebieg miał 450k km. Z tego powodu mam pozytywne wspomnienia dotyczące Lanosa, także go polecam, jednakże nie gwarantuje w żadnym wypadku takiej samej bezawaryjnej jazdy :)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń