Daily 20k

06 Maj 2020, 16:15

Cześć wszystkim, szukam daily, głównie do miasta do 20tys + jakiś pakiet startowy.

Benzyna lub b+lpg, około 12 tys rocznie
Koniecznie 4/5 drzwi, auto nie mniejsze od Fiata Bravo.
Obszar poszukiwania to Bielsko-Biała + 100km.
Mam kilka konkretnych egzemplarzy i prosiłbym o jakies rady

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
3. [link do oferty na Olx wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do oferty na Olx wygasł] tu słabe zdjęcia niestety
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Temper
Nowicjusz

06 Maj 2020, 16:56

Naprawdę różne samochody podajesz :) patrząc jednak po zdjęciach najlepiej prezentuje się Volvo i ono by było najbardziej komfortowe z podanych. Niestety jest najstarsze ale jak by było faktycznie w dobrym stanie to warto się nim zainteresować. Pamiętam że te silniki można było spokojnie zagazować i nie było z nimi większych problemów. Jedyne na co w tym samochodzie trzeba zwrócić szczególną uwagę to skrzynia biegów.

Patrząc na pozostałe modele to Bravo na pewno kupisz najmłodsze a silnik 14. T-Jet daje radę. Co do civica to nie polecam gazowania w razie czego bo to auto przy delikatnej jeździe potrafi mało spalić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Maj 2020, 19:24

Rozumiem o co chodzi, ale wszystkie spełniają moje wymagania stąd różne propozycje.. koszta utrzymania żadnego mnie nie przerażają zasadniczo...
Temper
Nowicjusz

20 Maj 2020, 17:44

Panowie co oglądać w pierwszej kolejności, jakaś podpowiedz czym sie zainteresować ?

1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do oferty na Olx wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do oferty na Olx wygasł]
8. [link do oferty na Olx wygasł]
9. [link do oferty na Olx wygasł]
10. [link do oferty na Olx wygasł]
Temper
Nowicjusz

20 Maj 2020, 21:55

Lexus, Audi i może jeszcze to Volvo z 2006 wyglądają ciekawie. Ale mnie ciekawi czego oczekujesz od auta. Jeśli chcesz komfortu, wyciszenia to odpuściłbym Bravo, Civica i Astrę - szkoda czasu na oglądanie takich aut. No chyba, że obawiasz się kosztów - wtedy odpuściłbym marki premium.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

20 Maj 2020, 22:19

Ossy, dzięki za odpowiedź.

Koszta serwisu Audi czy Volvo mnie nie przerażają, może troche Lexusa i nie chodzi tu o typowe użytkowanie co bardziej o dostępność niektórych części (czytałem o tylnych wahaczach czy sworzniach).

Szukam dynamicznego, stosunkowo dobrze wyposażonego, uniwersalnego samochodu. Większość to ruch miejski + jakieś weekendowe trasy. Najbardziej podoba mi się lexus i volvo. Bravo jest też fajne, fajny silnik i stosunkowo świeże + spełnia moje kryteria.
Temper
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...