Daily car, sporty look

26 Sie 2020, 17:09

Witam. Aktualnie jeżdżę BMW 4 gran coupe 420xD, które dla mnie jest trochę i wszystkim i niczym. Jest dość duże, a miejsca dla pasażerów w nim mało.

Szukam coupe, lub agresywnie wyglądającego sedana, może być to mniejsze auto, w którym z tyłu się ledwo ktoś zmieści (ale zmieści), może też być większe, gdzie będzie więcej miejsca dla pasażerów (chociaż owych z tyłu rzadko wożę, ale nie chcę żeby było tak ciasno jak w np. Mustangu)
AWD, ew. RWD, tylko benzyna.
Rocznik 2017 i nowszy, cena do 200 000 za używkę.
Rozważałem Audi S3, wygląda ślicznie, ale nie przepadam za Audi, jeździłem A4 B9 mojego brata i jakoś średnio mi przypasowało. Myślałem też nad Dodge Chargerem, ale chyba nie chcę aż tak dużego auta. Myślałem nad po prostu bmw 4 coupe, ale to znów niby duże auto, a jednak mało miejsca.
Zdecydowanie jestem fanem agresywnie wyglądających samochodów.
akatrosh
Obserwowany

26 Sie 2020, 18:43

Tutaj podpowiedzi nie uzyskasz, szukasz względnie nowego auta więc poziom awarii i kosztów jest pomijany tym bardziej jak jeździsz bmw. Sam musisz zdecydować co Ci pasuje, tutaj ktoś podpowie Ci poprzez swoje predyspozycje a raczej przez to co mu się podoba bo większość takie auto widzi na plakacie lub czasami na ulicy a gdzie jeszcze do odczuć z nim związanych.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sie 2020, 02:06

W zasadzie nie szukam jakiejś konkretnej propozycji, głównie jakichś sugestii. Zastanawiałem się np. nad BMW serii 2 w coupe, lecz zupełnie nie wiem czy ktokolwiek na tylnej kanapie się zmieści. Domyślam się że do takiego Nissana 370z nikt do tyłu już raczej nie wejdzie
akatrosh
Obserwowany

27 Sie 2020, 09:05

akatrosh napisał(a):Domyślam się że do takiego Nissana 370z nikt do tyłu już raczej nie wejdzie
no ciężko będzie bo Ztki są 2 osobowe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...