DasWeltAuto - Opcje finansowania, warto?

03 Gru 2020, 12:51

Witajcie,

rodzice postanowili kupić nowe/używane auto w programie DasWeltAuto, czy istnieją tam haczyki czy faktycznie jest tak kolorowo jak podają na stronie jeśli chodzi o finansowanie auta?

Mianowicie, spodobał im się Volkswagen Passat z 2015r malo wazne co on tam ma.

Auto jest w cenie 58 900 PLN BRUTTO, rodzice chcieli by wplacic ok 20% wartosci co daje 11 tys zł wplaty wlasnej i wykup za 10% wartosci po 48 miesiacach trwania umowy (6 tys zl NETTO). Z oferty wynika iż rata za samochód wyniesie ok 850zl NETTO (+ubezpieczenie ok 300zl/m)

Czy faktycznie tak kolorowo to wygląda? Czy jednak są jakieś ukryte opłaty których dowiedzą się dopiero na miejscu? Trochę daleko mają po samochód i stąd moje pytania czy ktoś już kupował u nich auto :) Ciężko sie z nimi rozmawia drogą mailową bo mam wrażenie iż konsultatnka nie jest do końca szczera.

Pozdrawiam cieplutko
postalpl44
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf MK3 Bon Jovi
Silnik: 1.6 75km benz
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

03 Gru 2020, 17:56

Finansowanie to nie problem. Pewnie mają umowę z jakimś bankiem i to bank finansuje zakup. Ale auto trzeba sprawdzić tak samo, jak w każdym komisie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

06 Gru 2020, 16:39

Jakby sprawdzenie nawet nowego samochodu to żaden dziwny proceder ^^ rożnice między DE a PL nowych aut to rząd 20-30 tys zl roznicy wynikający w sumie z RRSO banku w którym takowy kredyt jest udzielany (Np. Kia Proceed GT to 21tys zl roznicy). Pytanie jak wygląda samo finansowanie w trakcie trwania umowy, czy jest możliwość wymiany np auta? (rozliczenie i nastepne) czy są kruczki prawne których nie widać? ^^
postalpl44
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf MK3 Bon Jovi
Silnik: 1.6 75km benz
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

06 Gru 2020, 18:48

postalpl44 napisał(a):Pytanie jak wygląda samo finansowanie w trakcie trwania umowy, czy jest możliwość wymiany np auta? (rozliczenie i nastepne) czy są kruczki prawne których nie widać?

Takie rzeczy to już w umowie trzeba sprawdzać.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV