Demonaż listwy chromowanej drzwi przednich w peugeocie 508

02 Gru 2023, 16:45

Witam,
Próbuje przełożyć drzwi w swojej 508 bo prawe przednie mam uderzone. Udało się zakupić drzwi w kolorze, wszystko pięknie super ale już natrafiłem na problem :)
Nie mam pomysłu jak zdemontować listwę chromowaną nad szybą. Na siłę szarpać nie chcę bo jeszcze pourywam jakieś zaczepy. Może ktoś się orientuje jak się za to zabrać?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

marcinp1984
Nowicjusz

02 Gru 2023, 17:32

Chyba ta listwa jest nierozłączna z uszczelką gumową . Spójrz na alledrogo jak to to jest oferowane jako część z demontażu . Np. [link do oferty na Allegro wygasł]
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Gru 2023, 11:14

Tak, ona jest całością z uszczelkami. O ile uszczelki można spokojnie wysunąć to listwa nie chce się nawet ruszyć.
marcinp1984
Nowicjusz

03 Gru 2023, 15:24

To przełóż razem z uszczelkami
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Gru 2023, 11:01

Gdybym mógł ją zdemontować to bym tutaj nie pisał :D
marcinp1984
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...