23 Maj 2023, 23:26
Witam wszystkich,
Tak jak w temacie, proszę o poradę czy lepsza będzie benzyna czy diesel do 10, 15 oraz 25 tysięcy złotych. Nie mam na ten moment żadnych typów odnośnie auta, więc z chęcią poczytam to, co macie do zaproponowania i posprawdzam wszystko.
Więc tak, auto będzie używane jako główne (i jedyne na chwilę obecną), pasażerowie to przez 95% czasu dwie osoby, większość to długie trasy chociaż po mieście też od czasu do czasu pojeździ. Roczny przebieg 55-80 tysięcy kilometrów. Zależy mi na tym, aby auto było wygodne, ale nie w sensie bardzo przestronne itd. tylko żeby dało się w miarę komfortowo pojechać w kilku lub kilkunastogodzinną trasę. Jeśli chodzi o nadwozie interesuje mnie tylko sedan lub coupe. Z aut, które podobają mi się wizualnie to będzie: Toyota Celica V, VI oraz VII, Hyundai Coupe, BMW E90/92 oraz Honda Accord VII. Proszę o wasze propozycje, oraz co wy w takiej sytuacji byście wybrali. W życiu jeździłem może 3/4 autami, z czego tylko jednym więcej niż 2 razy, więc jestem otwarty na każdą propozycje. Biorę pod uwagę również zamontowanie instalacji LPG w benzynie.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.