Diesel do 5 tys dla kobiety

30 Sty 2013, 20:32

Panowie, spokojnie ;)

Będę szukać w takim razie Corsy '97-2000. W razie gdybyście mieli jeszcze jakiś pomysł - jestem otwarta na propozycje.

Myślałam jeszcze o Audi 80, ale nie wiem czy jest sens pakować się w mimo wszystko dość stare auto, które nie ma najtańszych części.
Mojwa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 01 2011
Auto: Nie mam

30 Sty 2013, 22:10

Ostateczna decyzja należy do Ciebie, ja jednak rozglądałbym się za Cosrą. Jednak w takim budżecie brałbym pod uwagę inne auta, bo nie koniecznie musisz trafić na zadbany egzemplarz. Lepiej szukać dobrze zadbanego auta, niż konkretnego modelu. Co do Audi to bym ją odpuścił, na korzyść świeższego młodszego samochodu.

Czy to koniecznie "musi" :roll: być Diesel ? Ile km będziesz robić?
KrzysiekSL
Nowicjusz

Auto: różne

30 Sty 2013, 22:23

Diesel musi byc, z przyczyn o ktorych na forum nie bede pisac ;)
Ok, w takim razie skupie sie na Corsie, zobaczymy jeszcze co mi znajomy mechanik doradzi. :?
Mojwa
Nowicjusz

30 Sty 2013, 22:46

KrzysiekSL napisał(a):Corsa miała fl w '98 roku jak dobrze pamiętam. Różniła się grilem, kierownicą i miała częściej lepsze wyposażenie. Najlepsza byłaby Corsa z 2000r. w wersji Edition 2000. Miałabyś już fajnie wyposażone autko. Co do rdzy to corsa tak nie rdzewieje jak Astra czy Vectra.

Nikt nie sugeruje zakupu Corsy z 2000 roku?
Piszesz jak potłuczony.

Najlepiej szukaj samochodów od prywatnych właścicieli, którzy kupili samochód w polskim salonie.
Od handlarzy w tych cenach samochody to będą ruiny.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

31 Sty 2013, 08:53

Jeśli rocznie będziesz robić więcej jak 15-20tys.km to warto wziąć diesla,jeśli mniej to odpuść sobie bo to nie wróży nic dobrego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sty 2013, 13:32

Naprawdę, nie bez powodu napisałam, że chcę diesla i tu nawet nie chodzi o to ile kilometrów będę robić. Bo myślę, że ok 10-12tys spokojnie zrobię.
Mojwa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...

31 Sty 2013, 13:43

Poszukaj jakiegos VW ,Seata (Polo Ibiza ) z silnikiem 1.9td lud SDI proste niesmiertelne i tanie w utrzymaniu silniki , to samo Peugeot/ Citroen 1.9D
roney03
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

31 Sty 2013, 14:04

Co powiesz na takiego Seata [link do Tablica wygasł]: tylko te felgi bym zmienił na jakieś alumy lub taka Corsa [link do Tablica wygasł]: kończy sie przegląd i OC więc prawie jeszcze kasa zostanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012