Samochód do 3 tyś dla młodego do dojazdów

30 Sty 2013, 22:34

Witam uzbierałem 3 tysiące na mój 1 samochód i mam do was pytanie , potrzebuje czegoś bardzo ekonomicznego przy czym nie będę musiał latać co chwilę do mechanika , najlepiej na gazie , co możecie polecić dodam że codzienna trasa tego samochodu planowana na 40 km . Myślałem nad fiatem uno z instalacją gazową ale sam już nie wiem czy byłby to dobry wybór za taką cenę tzn do 3 tyś . Bo z OC może wyjść max 3500zł , dodam że nie mam żadnych zniżek na OC i najlepiej aby był mały silniczek :)
Gość54301

30 Sty 2013, 22:50

to kup fiata seicento
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

30 Sty 2013, 23:06

mlody557 napisał(a):Bo z OC może wyjść max 3500zł , dodam że nie mam żadnych zniżek na OC i najlepiej aby był mały silniczek

Powodzenia w szukaniu firmy która bez żadnych zniżek i bez 25 lat da Ci stawkę wyjściową niższą niż 600-700 zł.
To po pierwsze. Po drugie - nie chcesz jeździć do mechanika co chwila - nie zapominaj że to samochód za 3 tyś! W każdym używanym aucie się coś psuje. Zamiast stania u mechanika skupiłbym się na cenach części jeśli już. Szukaj czegoś w jak najlepszym stanie a nie konkretnych samochodów. No i jeśli rzeczywiście nie masz żadnych zniżek ani możliwości kupna samochodu w oparciu o współwłasność to szukaj czegoś o pojemności do 1.0 bo OC wyjdzie Cię nieznacznie niżej tysiąca złoty. Tym bardziej po ostatnich podwyżkach.
Dlatego dobrą propozycją jest wspomniane Seicento 0.9, Uno 0.9, jakaś Astra by się znalazła tylko że OC za taki silnik 1.6 krzykną Ci w okolicach 1.4 tyś zł.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

31 Sty 2013, 08:56

Nie lubie tego auta ale w Twoim przypadku będzie ono odpowiednie,chodzi mi o Daewoo Tico,silnik 800 z gazem jest bardzo ekonomiczny (100km zrobisz za jakieś 17-18zł) i za 800 nie wyjdzie Ci duże OC.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...