Diesel do 5 tys np astra

19 Sie 2010, 23:59

ej słuchajcie nie chce zakładać nowego tematu ale zarezerwowałem to autko [link do oferty na Allegro wygasł]

powiedzcie czy po zagazowaniu bedzie mułowate? to silnik skody nie VW . plisska szybko odp kto ma takie autko i ile pali benz/lpg tylko szybko bo ok 15 mam je nabyć
murarz24
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

20 Sie 2010, 08:53

murarz24 napisał(a):turbo to już przy takim stanie licznika chcąc nie chcąc zbliża sie ku regeneracji

Nawet jeśli za 20 czy 30tys będzie trzeba zregenerować to co z tego? To już nie są takie wielkie koszty jak kilka lat do tyłu.

Co do Skody. Będzie mułowata, na dodatek ma fatalne zawieszenie, słabe blachy, bardzo słabo wykończone wnętrze, ogólnie dziadostwo na czterech kołach.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

20 Sie 2010, 09:33

Niestety Felicja ma tendencie do bardzo szybkiego gnicia,nawet zadbane modele.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2010, 10:02

Kierunkowskaz napisał(a): ogólnie dziadostwo na czterech kołach

Chłopaki dobrze prawią, daj sobie naprawdę spokój z Felicją...
Poza fatalną jakością tego auta pod każdym względem dochodzi jeszcze stereotyp dotyczący czapki, wąsów i twarzy kierowcy niemal przyklejonej to szyby przedniej, chyba wiesz o co mi chodzi :lol:

Naprawdę nie wiem czemu boisz się turbin. Jak kupisz auto z w miarę suchą turbiną, a jadąc będziesz czuł że ładnie ciągnie, to naprawdę nie ma wielkich powodów do zmartwień. Przy minimalnej dbałości o turbo posłuży ci bardzo długo, wystarczy nie butować na zimnym, studzić po ostrej jeździej, olej zawsze na czas zmieniany i będzie hulać aż miło... :mrgreen:
mario_pil
Początkujący

Miejscowość: Wałcz
Auto: Scenic II + Carisma

20 Sie 2010, 10:27

Nie zgodze sie z tym do końca,czasami można spotkać za kierownicą Feli mlodych driverów którzy modyfikują swoje Fele własnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2010, 12:08

barol91 napisał(a):Nie zgodze sie z tym do końca,czasami można spotkać za kierownicą Feli mlodych driverów którzy modyfikują swoje Fele własnie.

W sumie to się zgadzę, każde auto można spotkać po modach. Jeśli jest coś fajnie i ze smakiem zrobione to czemu nie. No, ale stereotypy są, nie zaprzeczysz chyba :wink:
mario_pil
Początkujący

Miejscowość: Wałcz
Auto: Scenic II + Carisma

20 Sie 2010, 12:36

No nie zaprzecze.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2010, 13:39

z mojej strony to:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Sie 2010, 16:21

domols1 napisał(a):z mojej strony to:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W tej Ibizie na pewno był wymieniany zderzak, bo dopiero późniejsze roczniki (chyba od 95) miały zderzaki po liftingu. A jaki był powód zmiany zderzaka to kto wie...
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

20 Sie 2010, 19:05

Lifting Ibizy/cordoby był w 1996 roku, więc ta Ibiza ma napewno zderzak wymienione.
Piotrek07
Nowicjusz

Miejscowość: POmorskie

20 Sie 2010, 19:07

dzięki ale jednak jak to w życiu bywa : jedziesz kupić felcię a wracasz punciakiem :grin: już nabyłem autko punto 1 1.2 ale super idzie silnik ładnego kopa ma bo felcia to stary silnik -starej konstrukcji- po przejażdżce okazała się mułowata a punto zrrrywne i bardzo łądne z zew. - silver metallic dodaje uroku. cóż temat do zamknięcia . dzieki wszystkim za porady
murarz24
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

20 Sie 2010, 21:22

Niech zgadne silnik o mocy 75KM :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika