Diesel do około 20000 na pare lat?

14 Cze 2009, 09:53

Witam mam proźbe drodzy koledzy Chce kupic samochod najlepiej w dieselu codziennie jezdze po 50km do pracy chce zeby mało palił wiadoma rzecz i był w miare bezawaryjny aha jeszcze zeby miał dobry ocynk poniewaz samochod stoi duzo czasu pod chmurka a nie lubie jak wyskakuja slady korozji na samochodzie Wiem ze teraz wszystkie maja ocynk ale pomimo tego maja słabsza i gorsza blache Myslałem nad toyota avensis lub nissanem almera słyszałem duzo o japonczykach ze duzo ludzi sobie je chwali albo moze wy macie jakies inne propozycje nie lubie zmieniac samochodu co pół roku wiec chce zeby 3 lata bez duzych kosztownych wkładów w niego pojezdzic bezproblemowo Kombi odpada Pozdrawiam Czekam na powazne odpowiedzi (prozba jest prosze o uzytkownikow nie kłócic sie na forum tylko czekam na konkretne odpowiedzi jaki i dlaczego dziekuje)
vorester
Początkujący

14 Cze 2009, 10:26

Avensis jest w porządku. Z Almerami jest różnie. Te Holenderskie już łapie ruda

Może jeszcze popatrz za Octavią.

Poza tym to raczej większe (Avensis) czy raczej mniejsze (Almera) bo wtedy np Ibiza to fajne autko.

Astra II ma całkiem dobre blachy i niegłupi diesel
Joter
Aktywny

14 Cze 2009, 10:36

I dziekuje kolego za konkretna odpowiedz a mam pytanie avensis I 2002 -2003 ma ocynk bo wiem ze wczesniejsze modele nie miały
vorester
Początkujący

14 Cze 2009, 10:45

ocynk ocynkowi nierówny. Ważniejsze jest odpowiednie odsiarczernie blachy. W kwestiach szczegółowych trzebaby popytać blacharzy. Konkretnych informacji o Avesis szukaj na forum Toyoty.
Joter
Aktywny

14 Cze 2009, 10:49

Avensis to jeden z lepszych modeli, popatrz jeszcze na Mondeo Mk III, pod względem zawieszenia i prowadzenia jest lepsze niż Avensis.
Co do Avensis jeszcze to mój szef nie tak dawno w swojej wymieniał komputer ( 6 tyś zł)
Samochód ma 145 tyś jest z 2002r i niestety padł komputer.
Sprzedał ją i mówi że całe szczęście że znalazł się ktoś kto kupił.
stasiowski121

14 Cze 2009, 11:00

ford raczej odpada ze wzgledu na marke juz nie wiem w czym nawet wybierac
vorester
Początkujący

14 Cze 2009, 11:01

No to Skoda Octavia albo Carisma może?
stasiowski121

14 Cze 2009, 11:19

octavia wnetrze mi sie nie podoba duza jest a nie daje nic ciekawego carisma kolega miał troszke za kosmiczna jest w srodku musze szukac dalej

[ Dodano: Nie Cze 14, 2009 11:36 ]
a moze peugeota 406 2.0 Hdi co o nim myslicie wiadomo sa opinie dobre i złe ale jako 406 wypad niezle moj znajomy miał 406 z 96r w dieselku i super mu sie nim jezdziło zrobił nim jak go kupił 150tys i tylko 2 razy wymieniał łaczniki stabilizatorów był pare razy nim we francji i ani razu go nie zawiodło sam miałem przyjemnosc jezdzic pare razy 406 po liifcie i powiem super o wiele lepiej sie jezdzi niz jakims passatem

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 16:26 ]
koledzy i jak z tymi propozycjami jesli chodzi o autko macie jakies typy?
vorester
Początkujący