Motocykl

10 Cze 2009, 22:19

Cześć

Chce sobie kupić jakiś motocykl sportowy do 6000zł możecie mi doradzić jakąś dobrą marke model ?
asusart
Nowicjusz

10 Cze 2009, 22:26

asusart napisał(a):Cześć

Chce sobie kupić jakiś motocykl sportowy do 6000zł możecie mi doradzić jakąś dobrą marke model ?
tylko honda ale za taką kase to raczej leciwa/ nieoznacza zła/
p.s pamiętaj tylko 900 lub 1000 bo zadużo mamy drogowych żółwi
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

11 Cze 2009, 10:29

Ja od siebie proponuje może niezbyt sportowy ale zawsze ma te 5s do setki i 200max.

KAWASAKI GPZ 500 po liftingu od 94r za te pieniądze kupisz przyzwoity i za dużo nie wsadzisz.

Znajomu ostatnio trafił za 4500 kawe ZZR 600 i o dziwo oprócz przytartych owiewek tylko tarcza przod do wymiany.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

11 Cze 2009, 15:59

DUCATI,BMW ,KAWASAKI,HONDA,SUZUKI,jakikolwiek kupisz możesz być pewien ,że będziesz miał na pewno lepszy motocykl od HARLEYA ,uważaj tylko by nie zrzucił cię z grzbietu lub nie poniósł ,te motocykle są jak dzikie mustangi do tego ze stajni Augiasza!KAWASAKI ?! Tak, to chyba 1 wśród japońskich asfaltolotów,te drogi nasze tylko nijak tutaj nie pasują .Jakiś czas temu w Japoni w grupie jadących motocyklistów jeden wyprzedza drugiego i pokazuje mu coś co trzyma w ręku ,tamten patrzy i z przerażeniem spoziera na swoją nogę,której już nie ma,obciął gdzieś na barierce autostradowej i nawet tego nie zauważył :shock: ,ile te pojazdy dają adrenaliny?!No właśnie tyle,dlatego uważajcie! :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Cze 2009, 19:04

[link do oferty na Allegro wygasł]
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

11 Cze 2009, 19:18

Chcę zobaczyć na Suzuki jeszcze ale wskakuje mi HONDA,jestem zaskoczony,że z tego roku motocykl tak wygląda,myślałbym ,że o wiele młodszy rocznik! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

12 Cze 2009, 08:50

to zależy czy masz doświadczenie w jeździe motocyklem ja proponuje jak kolega na początek GPZ500 bo za 6tyś ciężko będzie znaleźć dobry motór
drifciak
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

12 Cze 2009, 19:06

a podajcie jakieś aukcje?
asusart
Nowicjusz

12 Cze 2009, 19:10

Coś takiego może na dobry początek ?

Albo jak bys się zdecydował troszkę kaski dołożyć to takie coś

vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

12 Cze 2009, 20:22

Jeśli nie masz większego doświadczenia w jeździe motocyklem (a na pewno nie masz) to najlepsza będzie jakaś 500, pod żadnym pozorem nie pakuj się w litra ani 750 jak ktoś Ci już wyżej radził. Zabijesz się na tym. Poszukaj sobie Suzuki GS 500, Kawasaki ER5 (podobna konstrukcja i moc - ok. 50km), ewentualnie Kawasaki GPZ 500 albo Yamaha XJ 600. Jeśli masz jakieś doświadczenia z jazdy czymś mocniejszym od Jawy 350 to dołóż ~2 tys. i kup CBR 600 F2.

PS. Napisz coś o sobie i o swoich doświadczeniach z moto oraz swoje "gabaryty", będzie łatwiej. Poza tym najlepiej zadaj to pytanie na forum dotyczącym motocykli np. wpisz na googlach "ścigacz", wejdź w pierwszy link i znajdź forum, tam rozwieją Twoje wątpliwości :grin:
jaboss
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

13 Cze 2009, 13:44

Ja radziłbym Suzuki Bandit 600S albo 600N.Jak kto woli.Jeśli będziesz miał rozum to w kilka dni się nauczysz na nim śmigać.Ale kupując motocykl zawsze TRZEBA MIEĆ ROZUM!Jak dosiądziesz takie moto to nie od razu na pełnej szmacie tylko SPOKOJNIE.Pojeździsz parę tygodni, wyczujesz motor to wtedy mu wstawiaj, a zobaczysz że się nie zabijesz tak szybko.

P.S.Mam KTM SX 125, fakt mało koni ale przerabia taką 600 do setki.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk