REKLAMA
Witam jestem nowy na forum i mam nadzieje że troche zabawie żeby nie zanudzać przechodze do tematu:
Od miesiąca rozglądam się za jakimś autkiem w gazie lb dieslu do 7,5k wyposarzonym w klime oraz w znakomitym stanie . Wiem, że perełek nie ma ale wymagam:
-zdrowych progów, słópków nadkoli itp. itd.
-niecieknącego silnika
-wymienionego niedawno rozrżadu i dwumasy (jeśli dieselek)
-spalanie do 6,5 No na trasie albo 14 gazu ale im mniej tym lepiej
-jak najmłodszego rocznika
-niezawodności auta
-najlepiej duża coupeta albo sedan w ostateczności małe kombi
-auto na dojazd na studia plus od czasu do czasu odwiedzić rodzine lub jakieś wakacyjne lb świąteczne wypady (około 12 tys rocznie +/- 3tys)
Jestem otwarty na wszystkie propozycje powiedzmy w zasięgu do 70km od Sandomierza lub w samym Krakowie i Lublinie.
Modele które skreśliłem w toku poszukiwań lub własnych uprzedzeń :
-AF 166
-Ford Mondeo III
-e36
-e39
-Golf
-Polo
-Bora
-Xsara Coupe (miałem i jednak za mała)
-Brava
-Astra
-Omega
-Calibra
Co do dotychczasowych łowów jakoż iż nie znalazłem zakłady felerne auta z ogłoszeń albo coś w tą deseń to odradzam poniższych sprzedającyh i auta:
[link do oferty na Olx wygasł]
(auto zostało tymczasowo ściągnięte ale przestrzegam przed kupowaniem aut z ul. Flisaków w Sandomierzu goście sprzedają auta i motocykle skłądane na silikonie i ledwo żywychurzywkach)
(rdza, spękane i prawie łyse opony zimowe jedynie, dwumasa do roboty, wtryski)
(rdza ale tragedji nie ma, wtryski, coś z elektryką, handlarz bardzo bojaźliwy trzeba się wręcz domagać aby móc zasiąść za kierownice sam osobiście chce kierować na jeździe próbnej)
(silnik i zawieszenie igła, buda bita że aż szpachla pęka prostowana była do tego stopnia że lakier na dachu popękał przy słupkach, rdza i prowizorka aż strach, brak wysprzęglika albo problem ze wspomaganiem sprzęgła)
(silnik się leje, diura w bagarzniku, rdza rdza i jeszcze raz ruda)
(rodzina amatorskich importerów i mechaników podwórkowych, silnik myty zbyt suchy ale chyba zdrowy oprócz niepokojącego stuku z okolic rozrządu co mnie zraziło, nadszarpnięty pasek od osprzętu, półoś woła o pomste, katowany, składany na urzywkach, brak poduch)
(buda ładna i chyba zdrowa, silnik chyba zdrowy choć głośno chodzi, zawieszenie woła do pomsty gra i żyje własnym życiem, brak wspomagania na niskich obrotach, akumulator pada, skrzynia dziwnie chodzi)
(rdza, rozrząd, zawiecha krótko mówiąc auto wymaga sporego dopieszczenia)
(wszystko pięknie i wspaniale przez tlefon "szwagier wszystko wymienił co się dało, a tak to rdza, cieknący/lejący się silnik, brak poduszek i bład, stan tragiczny nawet nie jeźdizłęm bo nie było sensu)
PS. sorka za ortografie lecz nie mam polskiej autokorekty oraz cierpliwości do sprawdzania całego tekstu