Golf MK4 1.8T lub 1.9TDI do 15.000 zł

09 Wrz 2012, 15:48

Witam. Chcę kupić sobie pierwsze własne auto i postanowiłem rozejrzeć się nad golfem mk4 w hatchbacku z silnikiem 1.8T + gaz lub 1.9TDI. (nie ukrywam, że bardziej ejstem nastawiony ku benzynce)
Co myślicie o tych propozycjach:
1.8T
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

1.9TDI
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (do tego mam jakieś 70km)
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]

Bardzo prosiłbym o pomoc, będę wdzięczny za ewentualne uwagi.
Acidburn
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 06 2007
Auto: Opel Astra F 1.4

09 Wrz 2012, 19:00

Jeżeli chodzi o diesle:

1. Brzydki kolor (choć to kwestia gustu), w dodatku jest to chyba zwykły matowy lakier, te niebieskie wstawki w środku - ohydnie to wygląda (choć to też kwestia gustu), niesamowity syf jest w tym samochodzie - coś to zapewne świadczy o ostatnim właścicielu, ponadto 237 tys. km w 13-letnim dieslu? Kierownica cała wytarta.

2. 13 lat i 192 tys. przebiegu, tylko dziwnym trafem silnik omyty, kierownica obszyta na nowo, żadnych naklejek, kartek od rozrządów, olejów czegokolwiek... To samo z siebie nie odpada.

3. Coś mało zdjęć tego auta. Po raz kolejny aż 12 lat i tylko 198 tys. przebiegu.

4. Znacząco wyższy przebieg niż w pozostałych, najstarsze auto, fotel wysiedziany. Także mało zdjęć.

5. Ktoś zapomniał dopisać przebiegu.Z tyłu chyba wyrwana jest wycieraczka. Kierownica też wygląda na powycieraną.

Dla mnie generalnie głupotą jest płacić koło 14-15 tys. za tak stare auto. Za te pieniądze możesz poszukać coś młodszego, w lepszym stanie, z mniejszym przebiegiem, w którym nie będziesz musiał przepłacać za logo. Weź pod uwagę, że do tej ceny dojdą opłaty i ta cena wyjdzie naprawdę spora. Dodam Ci, że ja parę tygodni temu oglądałem Megane II po liftingu, fajnie wyposażoną z 2006 roku, 1.9 dCi 130 km za 18500 z pewnym przebiegiem 140 tys km, a Ty masz tutaj auto 2x starsze za ledwo 4 tys. mniej.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

09 Wrz 2012, 22:57

Cóż poradzę, że golf mi się podoba:) Kiedyś myślałem nad vectra C no ale niestety fundusze za małe;/ Najbardziej z tych samochodów jestem nastawiony na tego pierwszego benzynowego 1.8T , do Radomia mam ponad 300km ale jeśli byłoby warto to czemu nie. Nie chce kupić jakiegoś szrota, w którego na starcie właduje parę tysiaków no ale jestem też świadom, że 10-12 letnie auto nie będzie idealne:)
Acidburn
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 06 2007
Auto: Opel Astra F 1.4

11 Wrz 2012, 12:34

Przypatrz się co w tym pierwszym widnieje na liczniku km. Ja tam widzę 251015 czy coś w tym stylu, zaś w samym ogłoszeniu jest zapisane 225000 km.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel