09 Wrz 2012, 19:00
Jeżeli chodzi o diesle:
1. Brzydki kolor (choć to kwestia gustu), w dodatku jest to chyba zwykły matowy lakier, te niebieskie wstawki w środku - ohydnie to wygląda (choć to też kwestia gustu), niesamowity syf jest w tym samochodzie - coś to zapewne świadczy o ostatnim właścicielu, ponadto 237 tys. km w 13-letnim dieslu? Kierownica cała wytarta.
2. 13 lat i 192 tys. przebiegu, tylko dziwnym trafem silnik omyty, kierownica obszyta na nowo, żadnych naklejek, kartek od rozrządów, olejów czegokolwiek... To samo z siebie nie odpada.
3. Coś mało zdjęć tego auta. Po raz kolejny aż 12 lat i tylko 198 tys. przebiegu.
4. Znacząco wyższy przebieg niż w pozostałych, najstarsze auto, fotel wysiedziany. Także mało zdjęć.
5. Ktoś zapomniał dopisać przebiegu.Z tyłu chyba wyrwana jest wycieraczka. Kierownica też wygląda na powycieraną.
Dla mnie generalnie głupotą jest płacić koło 14-15 tys. za tak stare auto. Za te pieniądze możesz poszukać coś młodszego, w lepszym stanie, z mniejszym przebiegiem, w którym nie będziesz musiał przepłacać za logo. Weź pod uwagę, że do tej ceny dojdą opłaty i ta cena wyjdzie naprawdę spora. Dodam Ci, że ja parę tygodni temu oglądałem Megane II po liftingu, fajnie wyposażoną z 2006 roku, 1.9 dCi 130 km za 18500 z pewnym przebiegiem 140 tys km, a Ty masz tutaj auto 2x starsze za ledwo 4 tys. mniej.