Dlugodystansowiec?

04 Paź 2020, 09:06

o dzieki wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo :D
ryonek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

04 Paź 2020, 09:32

ooo to volvo s80 znalazlem 3.2 v6 bardzo ciekawe auto wygladajace dosyc ladnie w srodku wiec pewnie jest komfortowe :D
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 12:22

znalezienie a kupienie to 2 różne sprawy, 3.2 W S80 naleźć dobre naprawdę jest ciężko.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

04 Paź 2020, 12:30

S80 jest super, polecam :ok: Bardzo wygodne auto.
malmon3
Aktywny

04 Paź 2020, 13:10

wiesz patrzylem w ameryce jest ich pelno wiec kupienie nie bylo by zadnym problemem :D
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 13:23

chodziło mi o kupno dobrego ...
z Copartu z USA każdy może se kupić ,alenie każdy chce auto naciągane i spawane :lol:
nie podałeś budżetu, no ale jeżeli kręcisz się w rocznikach około 2010 to podejrzewam że gdzieś +/- 50 000 pln
a takie z USA nie opłaca się też kupować
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 04 Paź 2020, 13:25, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

04 Paź 2020, 13:25

tak auto dobre , juz nie raz sprowadzalem auto z copartu i chwale sobie , raczej auta nie kupie juz skads indziej :D
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 13:28

Z Copartu dla siebie OK ,ale np. na handel bardzo ciężko się to sprzedaje bo każdy chce fotki PRZED :lol: a jak dostanie to odpuszcza, bo tam przeważnie , oczywiścienie nie każde ale podłużnice są takie: /\ albo // albo \/ :lol: albo jakiś flood
Ale tak jak pisałem dla siebie można sobie kupić, pod handel każdy już kupuje zazwyczaj auto w całości...troszkę czasy się jednak przez te 10 ostatnich lat zmieniły. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

04 Paź 2020, 13:30

no coz kazdy ma wybor ,a ja tam wole auto z rozbitym zderzakiem gdzie kupie nowy powymieniam pare czesci dogram go odpowiednio i smiga nalezycie niz kreconego pasata o 200 tys w ktorym nigdy nic robione nie bylo a i tak byl prawdopodobnie bity ;D
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 13:39

:? oj to bardzo optymistycznie ...gdyby był tylko zderzak to myślisz że w USA by go nie naprawili? zresztą zderzak to każdy ma z automatu uszkodzony widlakiem z placu Copart. :lol:
wystarczy pooglądać tutaj chłopaki kręcą jakie na placu Copart auta stoją

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

My mocno śledzimy ten rynek ale jeszcze nie finalizowaliśmy nic z USA
Auto z Europy teraz można w bardzo łatwy sposób sprawdzić pod kątem kilometrażu
Generalnie rzecz biorąc na Copart wszystkie auta mają calki, nawet chłopaki tam mówią o przybliżonych kosztach samej naprawy i wychodzi ona czasami w granicach 25-35tys w zależności od samochodu, do tego koszt samego samochodu , więc trzeba mieć wolne 100 000zł na takie zabawki

Stety niestety marki szczególnie premium są bardzo skrupulatnie rozbierane do wyceny naprawy i oszacowanie kosztów

Jeżeli chcemy jeździć np. czymś takim, ten gość akurat naprawia te auta z Copartu :lol:

Proszę bardzo

:mrgreen:

Ok załóżmy że kupiłem , naprawiłem ..wyszło taniej 30-40% niż cena np. podobnego z Niemiec... jeżdżę 2-3-4 lata i chcę sprzedać gdzie dalej to auto ma jakąś wartość..i wtedy mam pół roku użerania sięz januszami kupcami którzy będą punktować jak to on nie był uszkodzony i jak to on nie był naprawiony, pomijam fakt że obsmarują cię na każdym możliwym forum motoryzacyjnym jakim to jesteś oszustem, i krętaczem że im chcesz sprzedać auto po dzwonie.

Oj bardzo tego nie chcę. :mrgreen:

Ale...co by nie było...jeżeli znajdziesz mi takie auto z Copart gdzie będzie tylko do wymiany zderzak to kupuję od razu i zamawiam u Ciebie od razu 20 sztuk :lol:
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 04 Paź 2020, 13:44, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

04 Paź 2020, 13:43

dzieki optymistycznie :D bo mowie ze juz sprawdzalem auto z USA znaczy no bylo troche do naprawy ale idzie to dograc i wyposazenia sa dosyc fajne i auto zadbane pod tym wzgledem :D no z tym zderzakiem to tak w cudzyslowiu wiadomo ze dochodza tam rozne rzeczy ale i tak sie oplaca
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 13:54

Z tą opłacalnością to tak na dwa razy. Do Handlu g. mnie totalnie się nie opłaca, spore też ryzyko, długi czas na kupno/sprowadzenie/naprawę/sprzedaż.
Za ten czas to ja obrócę 40 autami i na każdym choćby i było 1000zł to mam 40 000zł
A na takim Porsche Panamera przykładowo 20 000zł cieżko wyciągnąć
no i znajdź kupca na auto za100-150 tys., a taki zawsze bdb prześwietli auto, zdjęcia z Copartu do niego i tak trafią.

1. ciężko kupić ..trzeba się licytować..za mało uszkodzone ceny i tak są wyższe..ogólnie samochodów teraz dużo mniej a kupujących więcej
2. Tanio kupiłem ale i tanio trzeba później sprzedać

Tak jak piszę.
Prywatnie dla siebie...Proszę bardzo , pod handel raczej :no: sam Krzysztof z turbo aut z USA tam nawet na tych filmach mówi To samo.
99% klientów mają i tak Detalistów, czyli prywatnych.
andrewb25
Stały forumowicz

04 Paź 2020, 13:56

no ale ja mowie o aucie dla siebie ja wgle handlem sie nie zajmuje z autami hehe :D
ryonek
Nowicjusz

04 Paź 2020, 14:53

Jest tylko jedno "ale". andrewb25 pisze z pozycji praktyka, a Ty tylko teoretyzujesz.
Wg mnie ryzyko jest zbyt duże, ale to Twoja kasa.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2020, 15:07

Trzeba wiedzieć co kupować i jak to sprawdzić.
Można tez umoczyć, dla przykładu:

andrewb25
Stały forumowicz