Do 18 tys cichy wygodny bezawaryjny

02 Maj 2009, 12:46

Witam ;) poszukuje samochodu do max 18 tys ma byc wygodny cichy stosunkowo bezawaryjny aby czesci nie byly zbyt drogie silnik nie wiecej ni 2.0 samochodem codziennie do pracy okolo 50 km + małe trasy po 200km raz w miesiacu wolał bym aby nie było to kombi mocno zastanawiam sie nad passatem b5 mam niestety zawężony obszar poszukiwan auto musze kupic w jakims komisie bo chce zostawic swoje nie sprzedawalne auto w rozliczeniu ;) czekam na wasze propozycje z gory dziekuje za odzew pozdrawiam
tom899
Nowicjusz

02 Maj 2009, 12:50

Passat to dobry wybór ale zerknij jeszcze na Octavie - też dobry samochód, ale napisz czy chcesz diesla czy benzynę?
Kolejna propozycja to Mondeo, A4 ale to starsze kupisz za tą kasę niż Mondeo na przykład.
Wybór należy do Ciebie.
stasiowski121

02 Maj 2009, 12:55

no i tu wlasnie mam problem niby chce aby byl w miarę tani w eksploatacji ale jakos nie ufam gazówką a co powiecie o tym konkretnym modelu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zagazowany
wybór padnie pewnie na cos co bedze w dobrym stanie a nie bede upierał sie konkretnie przy pb+lpg czy tez on
tom899
Nowicjusz

02 Maj 2009, 14:32

Ten Passat zadbany, ale delikatnie z paliwem to on się obchodził nie będzie.
Średnie spalanie tego silnika jak podaje producent to 10,1 l/100 km w nowym samochodzie a tutaj ma już trochę zrobione...
Jak dla mnie to bardzo dużo nie wiem jak dla Ciebie.
Poza tym sprawdź go dokładnie czy nie jest starannie wyklepany i wystawiony na sprzedaż.
stasiowski121

02 Maj 2009, 15:24

no mało to to nie jest ;) ale to pewnie bedzie 12l gazu czyli znosnie a ten sam handlarz za ta sama cene ma do sprzedania passata w dieslu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nad ktorym bardziej warto sie zastanowic
tom899
Nowicjusz

02 Maj 2009, 16:11

12 litrów gazu to pali zwykły 2.0 benzyna :D
No ten drugi ciekawy.
Myślę że na dłuższe dojazdy takie właśnie jak 50 km. Diesel lepszy jest niż PB ale jeśli zależy ci na mocy to weź benzynę, chociaż TDi też zapewni ci miłe wrażenia tylko przy niższych obrotach.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...

03 Maj 2009, 19:28

Ten w dieslu jest do opłat, więc na pewno się nie zmieścisz w 18k
Ten w gazie zimował co niezbyt dobrze o nim świadczy. Nikt go nie chce??

Auto w gazie (w porównaniu z dieslem) to niewielkie oszczędności i jeszcze trzeba mieć dobrze ustawioną instalację i w miarę świeżą.
Joter
Aktywny