Do 5000, niskie spalanie i niezawodność w tej cenie?

16 Mar 2010, 12:31

wlasnie to jest bol ze 2/3 aut na gieldzie jest sprzedawana przez zawodowych handlarzy. Czy nie lepiej juz kupic samochod w porzadnym komisie ktory daje 6 miesieczna gwarancje? Wiem ze komisy nigdy nie oferuja nic za darmo napewno jest jakis haczyk, od handlarza tym bardziej nie dostaniemy nic rewelacyjnego. Co do kupna od prywatnej osoby jest najbardziej prawdopodobne ze samochod jest zadbany ma realny przebieg ale z drugiej strony- kto sprzedaje dobre auto po remoncie? Moznaby przejechac sie na zachod kupic jakiegos trupa ktory jest jeszcze w miare na chodzie ale koszty zlomowania sa tak duze ze niemiec woli sie go pozbyc za 200 ojro, wlozyc w remont 3000 i w sumie za 5000 jestesmy w miare spokojni ze przez najblizsze 70-100tys zadna powazniejsza awaria nas nie spotka.
Teraz szukajac czegos dla siebie widze ze mozna mozna oszalec z tego wszystkiego.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

16 Mar 2010, 16:19

e220 okular napisał(a):Kolego nie w Mysłowicach tylko w Gliwicach :wink:

Mysłowice też bo zarówno w Mysłowicach jak i Gliwicach na terenie giełdy znajduje sie czasami ok 1400samochodów.Wiem bo ostatnio akurat czytałem artykuł na ten temat.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Mar 2010, 19:30

Słówko do GK...
Z czteroletnią instalacją może nie byc jeszcze tak zle! O ile nie ma na niej zrobionę więcej niż 150tys (na gazie).
Na Twoim miejscu jak bym znalazł Lanosa za tę kasę w dobrym stanie,to wolałbym go od Megane za względu na wyraznie niższe ceny wymian podzespołów.
A co powiesz na Corsę B z 1,4..?
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

16 Mar 2010, 19:45

Ze swojej strony mogę śmiało polecić Nissana Micra K11 za ok 5 tys można znaleźć fajny egzemplarz :razz:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Typ: Kombi

16 Mar 2010, 20:03

Widze że zamieniłes Fele na Micre :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 20:22

barol91 napisał(a):Widze że zamieniłes Fele na Micre :smile:

No bywa :) Trochę tych samochodów przeszło już przez moje łapki.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie
    Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...

16 Mar 2010, 20:36

Nie no bo pamiętam że ostatnio jak zakładales temat na tym forum to szukałeś jakiejs limuzynki a tutaj prosze Micra.Nie żebym sie czepiał o coś,tak poprostu napisałem.

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 22:22 ]
A może Fiat Punto albo Opel Corsa B??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 22:51

dzisiaj w robocie luzniejszy dzien wiec naczytalem sie troche na forum. Doszedlem do wniosku ze do 5k w miare zadbane moge kupic corse b albo peugeota 306.
Po tym co przeczytalem meganki absolutnie odpadaja, 406 do 5k mozna dostac tylko sprzed liftingu wiec ciagle siada elektryka. Podobno laguny I starsze wersje sa w miare ale narazie jestem w trakcie analizowania.
falusinski
Początkujący

16 Mar 2010, 23:05

W tej cenie unikałbym takich dużych aut jak 406 albo laguna (no chyba, że są ci takie koniecznie potrzebne). Corsa to bardzo dobre rozwiązanie. Szukałbym albo właśnie Corsy albo Lanosa (przy czym tutaj benzyna z gazem). Jeśli ma być koniecznie diesel to szukałbym corsy.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Mar 2010, 23:10

osobiscie podobaja mi sie male sprytne autka, tylko baba meczy ze chce cos z duza tylna kanapa :wink: wybierajac miedzy corsa a 306 bylbym bardziej sklonny w strone 306. Jak wy to widzicie?
falusinski
Początkujący

17 Mar 2010, 07:24

No za 5tys wyrwiesz już całkiem fajną 306 i co najważniejsze auto nie jest tak nawaszerowane elektryką i jest to jeden z lepszych Peugeotów.

Tutaj dość ładna 306
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

17 Mar 2010, 08:27

Potwierdzam. Zadbana 306 jest przybliżona w kosztach eksploatacji do Golfa III... z tym,że jest znacznie od niego młodsza!!!
Wiesz... Sam mam Astrę i ją też tutaj spokojnie mogę polecic jako bezproblemowy i w takiej wersji jak mam (kombi) uniwersalny pojazd,który może walorami transportowymi (wyjazd na wakacje) zawstydzic inne nowsze modele i to w kombi.Poza tym jak się dba na bieżąco o auto,to nie sprawia ono żadnych poważnych kłopotów. U mnie auto jest zawsze pełnosprawne !!! :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

17 Mar 2010, 09:44

artur73 napisał(a):Potwierdzam. Zadbana 306 jest przybliżona w kosztach eksploatacji do Golfa III... z tym,że jest znacznie od niego młodsza!!!
Wiesz... Sam mam Astrę i ją też tutaj spokojnie mogę polecic jako bezproblemowy i w takiej wersji jak mam (kombi) uniwersalny pojazd,który może walorami transportowymi (wyjazd na wakacje) zawstydzic inne nowsze modele i to w kombi.Poza tym jak się dba na bieżąco o auto,to nie sprawia ono żadnych poważnych kłopotów. U mnie auto jest zawsze pełnosprawne !!! :smile:

Wszystko fajnie, ale w mojej okolicy (Warszawa) brak ofert. Znalazłem za to tańszą Megankę:

Czekam na odpowiedź ws. rocznika instalacji gazowej. No i bym musiał przeboleć jakoś siedzenia "w panterkę" :lol: zastanawia mnie tylko po co hak...
GK
Nowicjusz

17 Mar 2010, 10:21

jak widac w megance wszystko bylo wymieniane poza kabina:P nikt za 5k nie sprzedaje samochodu po remoncie. Chcac kupic dobra meganke 97/98 trzba liczyc sie z wydatkiem 8k. Tego samochodu ktos poprostu chce sie pozbyc. Zapraszam do lektury bo warto https://www.forumsamochodowe.pl/dlaczego ... ght=megane

co do 306 bardzo fajna wyglada na zadbana i w sumie niedaleko od czewy tylko akurat szukam ropnioka;) a tu cos z wawki [link do oferty na Allegro wygasł]

jak oceniacie te lwy?

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

najbardziej bym sie sklanial do tego ostatniego, osoba prywatna chce zamienic na wieksze wiec mozliwe ze do sprzedazy nie zmusil go zly stan auta tylko malo przestrzeni w srodku. Tylko troche stary 95 no i kieleckie a drogi maja tam jak na ukrainie a w 306 delikatne jest tylnie zawiszenie, ale mozliwe ze na stacji diagnostycznej to wyjdzie.
falusinski
Początkujący

17 Mar 2010, 11:59

artur73 napisał(a):Potwierdzam. Zadbana 306 jest przybliżona w kosztach eksploatacji do Golfa III... z tym,że jest znacznie od niego młodsza!!!

potwierdzam , mialem astre f w kombi z 1999 rewelacyjne auto , zadnych awarii , usterek , tylko wymiana czesci eksplatacyjnych.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań