Do pracy na 2 lata z 5k

24 Lis 2010, 16:34

Tak jak wyżej :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lis 2010, 17:16

A gdybyście mieli konkretne oferty ocenione swoim okiem wskazać mi, to co byście zaproponowali?
Lokalizacja najlepiej Chełm, ale dam radę dojechać, gdy będzie niedaleko w lubelskim (do 100 km).
Najlepiej Golf kombi, ciemny kolor, cena do 7000, bo podniosłem sobie poprzeczkę.

Przedwczoraj jechałem 3D - już wiem, że zbyt mały, 5D trochę krótki na drabinę może być, dziś miałem okazję kombiakiem - to auto w sam raz dla mnie.
Oglądałem tego, o którym pisaliśmy wcześniej: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - klapę z przodu ma od innego, inny odcień :P A przebiegu 290 tys. to chyba drugi powód co benzyniaka dyskwalifikuje...
Problem w tym, że ciężko znaleźć coś lepszego, bo się ludzie z takich staroci powypadkowych wysprzedają...
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

24 Lis 2010, 18:01

Wsumie cena mówi sama za siebie w tym Golfie.Znalazłem coś takiego tylko szkoda że mało jest fotek z zewnątrz [link do Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Barol, 24 Lis 2010, 23:14, edytowano w sumie 1 raz
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Lis 2010, 19:42

A co z tym [link do oferty na Allegro wygasł] jest nie tak, prócz "czasem zaświecającego się abs"? :D
kimkes
Początkujący

24 Lis 2010, 20:12

Przód wygląda jakoś podejrzanie, listwa pod światłami i opadnięty zderzak. Pokusiłbym się też o stwierdzenie, że prawy błotnik nie jest od tego golfa.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lis 2010, 11:13

barol91 napisał(a):Wsumie cena mówi sama za siebie w tym Golfie.Znalazłem coś takiego tylko szkoda że mało jest fotek z zewnątrz [link do Otomoto wygasł]

Takie ogłoszenie wygląda jakoś mało poważnie. Tapicerkę można wyprać albo używać pokrowców, ewentualnie wymienić siedzenia. A ten pokazał tylko kawałek maski z przodu oraz bok od tyłu i to pod dużym kątem. Chyba nie bardzo chce go sprzedać :P
kimkes
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

25 Lis 2010, 11:59

No niewiem niewiem bo to handlarz jest :wink: a co do tego Golfa z linku to tak jak stasiowski napisał ale też przedni lewy błotnik ma inny odcień lakieru i tak samo przednie drzwi pasażera no i jak za takie pieniądze to odpowiedz jest prosta ktoś sie go chce szybko pozbyć bo dobrego Golfa III w dieslu z tych lat napewno nie kupi.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2010, 12:22

To co mam zrobić? Głowę od czytania ogłoszeń i artykułów mam już taaaaką, czasu coraz mniej a pracy więcej. Rozważam różne możliwości, niby znalazłem "swoje" auto, ale ciężko trafić na dobrą ofertę.
Auto potrzebne na już, dysponuję max 8k, z czego z 1k chciałbym przeznaczyć na koszta początkowe oraz paliwo na 2 m-ce. Jeśli wyszłoby za 5k+koszta jak początkowo planowałem to jedyne czego oczekuję to jeżdżenia bez większych remontów przez ok. 2 lata, bo przez ten czas nie tylko się zwróci ale i zarobi na siebie.

Na początku szukałem Golfa gazowego, ale ktoś mi mówił, że te gaz psuje te silniki w G III - prawda to jest?
kimkes
Początkujący

25 Lis 2010, 12:32

A koniecznie musi być GIII?Luknij na to:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Barol, 25 Lis 2010, 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2010, 12:49

Niekoniecznie, ale o Passacie czytałem, że drogie części i robota. Ponadto kombi ma 4,7m długości (spora krówka) a Golf 4,4.
Jutro mam plan właśnie do tych dwóch komisów jechać, to sobie je obejrzę.
kimkes
Początkujący

25 Lis 2010, 13:05

Nie przesadzajmy,części troche jest do tych Passatów.Znalazłem jeszcze takie coś:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] - tylko że to troche krowiaste jest.
[link do Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Barol, 25 Lis 2010, 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2010, 13:30

To Palio przypadkiem nie po taxi? ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

25 Lis 2010, 15:30

Prędzej powiedział bym że jakaś firmówka.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lis 2010, 16:19

barol91 napisał(a):A koniecznie musi być GIII?Luknij na to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Widziałem je dziś na żywo, oba są w złym stanie, choć na fotkach tego aż tak nie widać.
Oglądałem też Vectrę sedan z 95, z gazem półtorarocznym, 1.6, deklarowane 203 przebiegu (czyli realny pewnie 303), ale brudna i widać, że eksploatowana zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Koleś chce 5500, w tym dorzuca zimówki i całą litanię wymian i remontów spisanych na kartce :D

Inna Vectra - kombiak z 97, 7900, benzyna 1.6, bez tablic, do rejestracji, ale w świetnym stanie na zewnątrz jak i wewnątrz.
Tu pytanie: ile mogą wynieść takie koszta rejestracyjne?

Mierzyłem się też do: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - przestrzeń bagażowa świetna, zwłaszcza po całkowitym złożeniu tylnych siedzień, ale co z tego skoro kabina niewygodna - wąsko dla mnie, łokieć oparty o drzwi, a do tego mało komfortowy fotel.

I jeszcze w tym siedziałem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dobrze utrzymane wnętrze, bardzo komfortowy fotel, ale z kolei mniejszy bagażnik.
Co sądzicie o tym modelu?

I tak, wiem, że ta cena, ale staram się negocować z pracodawcą :P
kimkes
Początkujący

25 Lis 2010, 16:41

Mondeo MKII z początku produkcji znajdziesz spokojnie i powinno Cię zadowolić. Nadwozie do wyboru, silnik również, polecam 1.8 16V.
Miałem, długo używałem, naprawiałem co było trzeba i mogę polecić z czystym sumieniem.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997