Potrzebuje pomocy w wyborze auta bo już sam jestem gtupi.
Obecnie Mazda 6 z silnikiem 2.0 165KM z 2015 roku. Samochód sprawuje sie super ale chce się czegoś nowszego i w automacie i może ciut
wiecej mocy ( nie koniecznie większego spalania benzyny
![Uśmiechnięty :)]()
)
Obecne auto zakonserwowatem, wygłuszyłem, z wyposażenia jest super czujniki przód, ty!, hud, kamera cofania, grzane tytki, Android auto itd
oraz technicznie nie ma żadnych problemów a przebieg to 215 tys. Ale do brzegu. Na wydanie posiadam strzelam na +/-85. Na serwis po
zakupowy będzie dodatkowa kwota. Rocznie robię z 8 tys km i w większości jest to miasto, latem więcej tras po Polsce i nie tylko. Szukat byt
raczej w DE jeśli poniżej 2.0L z przebiegiem do 100 tys. Rodzina 2+2 ale dzieci w wieku 17 oraz 9 lat to już bez fotelików. Latem latamy pod
namioty więc tych tobotów jest trochę ( lodówki, krzesetka itd) ale nie napalam się jakoś mocno na kombi.
Pod uwagę biorę:
1. Mazda 6 2.5 w automacie po 2018 roku - trochę mi sie obyla już mazda i nie będzie aż takie wow ale z drugiej strony mazda rozpieścita mnie
co do bezawaryjności i jest w moim top. Z minusów, staby lakier, po raz kolejny konserwacja pomimo tego że podwozie w mojej bez rdzy byla
przed konserwacją. Kolejna wtopa to odłączane cylindry które są odczuwalne podczas niskich obrotów. Silnik pali w mieście okoto 10 L co nie do
końca jest adekwatne z mocą którą oferuje ale z plusów bardzo mato problematyczny w serwisowaniu ( na tyle ile wiem i doczytatem)
2. Audi a4 b9 2.0 TFSI (190 albo 252 KM ) - ładne ale tak naszpikowany elektroniką i modułami że az strach. Skrzynia S tronic również do super
nie należy( serwis okoto 4 tys,) ale nie odkurzam.
3. Skoda Octavia 1.5 albo 2.0 TFSI - z zew podoba mi się auto ale w środku no kurczę stabo to wygląda, jakoś plastików, foteli no jakoś stabo
Skrzynie DSG to również skrzynie specjalnej opieki.
4. BMW 330i - chyba mnie nie stać
![Uśmiechnięty :)]()
podoba mi się ale chyba mój budżet tego nie udźwignie ale podoba mi sie i nigdy nie miatem BMW bc
zawsze uważałem że ta marka premium jest bardzo kosztowna.
5. Peugeot 508 1.6 PT--silniki z tego co czytatem poprawione, z zew kosa, ale w środku kosmicznie, kierownica malutka, roztożenia wszystkiego
jakoś nie analogiczne no i w środku nie za dużo miejsca, szczególnie na tylnej kanapie
6. Może cos innego ? KIA Proceed jakoś mi nie podeszta.