Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):W citroenie tak jak i w przedliftowym 307 (to takie same auta pod względem konstrukcyjnym) czasem elektronika, może uprzykrzyć życie. Dobrze jest mieć zaufanego speca w tych sprawach.
Golfa V odpuść, bo silnik to beznadzieja pod względem spalania w tym aucie. Auto nie należy do jakiś trwałych co potwierdził sam VW wprowadzając szybko VI czyli uproszczonego V. W dodatku w tej kasie to praktycznie same pułapki handlarzy głównie.
207 mały w porównaniu do reszty ale i tak największy w klasie praktycznie. Polecam tylko do miasta.
Z tych szukałbym pomiędzy Focusem 2,0, Mazdą 3 2,0 oraz Astrą H 1,8
bundesliga napisał(a):ojciec mi odradza japończyki bo ponoć części straszni drogi i moge zbankrutować
szybki napisał(a):To sprzedam Ci taką ciekawostkę w którymś piśmie motoryzacyjnym sprzed 2tygodni były porównane koszty napraw aut po kolizji w różnych klasach i np: tojota miała tańsze części potrzebne do naprawy nowe i używane od niemieckiego wieśwagena więc pomyśl co to są mity a co jest prawdą...
bundesliga napisał(a):ojciec mi odradza japończyki bo ponoć części straszni drogi i moge zbankrutować
Koniu napisał(a):Jak Mazda spali tyle co Golf 1.6 a przynajmniej pojedzie a nie 15 s do sety
Koniu napisał(a):Proponuję zasiąść za kółkiem a nie trwać w teoretyzowaniu co jest na papierku bo tym papierkiem to ja się mogę podetrzeć jedynie..
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Masz przykładowy filmik.Ossy napisał(a):Nawet jeśli to Mazda 3 2.0 ma 9,0 sekund do setki, a pali tyle samo co Golf 1.6.
Widocznie takie osiągi Cię satysfakcjonują. Zresztą ja jechałem i wiem jak jest, kilka osób z forum też pisało że marne ma osiągi i pali jak smok.jurek600 napisał(a):Nie raz siedziałem ,a nawet jechałem. Moja Mama ma Golfa V 1.6 2006r i normalnie to jedzie.
W Golfie V 2.0 to dno. Wtrysk bezpośredni. To nie ten sam co w Golfie IVjurek600 napisał(a):To wiadomo. Golf 2.0 też pewnie spali podobne ilosci co 1.6.
jurek600 napisał(a):Golf V 1.6 ma 11,4sek do 100km/h
Koniu napisał(a):Widocznie takie osiągi Cię satysfakcjonują. Zresztą ja jechałem i wiem jak jest, kilka osób z forum też pisało że marne ma osiągi i pali jak smok.