Dobry kierowca

06 Maj 2011, 10:13

Przymierzam się do napisania poradnika ,,Jak stać się dobrym kierowcą". Mam pewną koncepcję
co powinno się znaleźć w tym poradniku. Chciałbym uzyskać waszą opinie na temat tego
co powinien zawierać taki poradnik aby w praktyce przyniósł korzyści czytającemu.
Co waszym zdaniem cechuje dobrego kierowcę?
Co jest najważniejsze w sztuce bezpiecznego prowadzenia auta?
Z czym ci się kojarzy określenie ,,dobry kierowca"?
Dlaczego niektórzy są miernymi kierowcami pomimo, że maja 30 lat prawo jazdy?

Wasze zdanie jest bardzo cenne dla mnie i przyczyni się do lepszego zrozumienia tematu.
Pomoże mi też zweryfikować moje osobiste doświadczenia i wyobrażenia w tym temacie.
Za każdą wypowiedź bardzo dziękuję.

Jestem nowy na tym forum i mam prośbę, czy możecie mi wskazać osoby które są
autorytetami na tym forum i warto jest poczytać ich posty.

Pozdrawiam
Kahuna
kahuna
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

06 Maj 2011, 16:24

Serdecznie witam ziomala :cool:
Co do tematu to najważniejsze jest myślenie o tym co się dzieje i co może się wydażyć. Na drodze oczywiście a nie wieczorem na imprezie :mrgreen:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Maj 2011, 19:58

Dziękuję za odpowiedź, myślenie i świadomość tego co się dzieje ma być przewodnią myślą tego poradnika.
Chciałbym też w nim zaakcentować, że nieświadome nawyki są często przyczyną niepowodzeń i zagrożeń w ruchu.
kahuna
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...