Na czym się skupić w poszukiwaniach - celuję raczej w coś uszkodzonego(po stłuczce) i naprawę we własnym zakresie - Diesel przy przebiegu do ok 100kkm, MPI(pod LPG) jeśli ok. 150kkm - w miarę dobrze wyciszony - kombi - popularny - łatwo dostępne części na szrotach szczególnie że raczej nie wykupię AC - w miarę bezawaryjny i solidny, godny polecenia, tak aby być z zadowolonym
Twoje wymagania spełni Toyota Auris kombi z tych roczników. 1.6 valvematic nadaje się dobrze pod LPG i przy tym jak na kompakt jest bardzo dobrze wyciszony. Jedyny mankament to słaba dynamika ale do spokojnej jazdy wystarczy.
Toyota Auris i dobre wyciszenie? Chyba jeździliśmy innymi samochodami. W firmie mieliśmy Aurisy i Avensisy. Auris przy Avensisie to jak Polonez przy Mercedesie.
Japońskie samochody w ogóle są fatalnie wyciszone. Generalnie w segmencie C producenci niespecjalnie przykładali się do tej kwestii, dla dobrego wyciszenia w trasie kupuje się D.
Ostatnio jeździłem tym Peugeotem z 1.6hdi 120km i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jak dla mnie w tym segmencie bomba jeśli chodzi o wygodę podróży.
Z całym szacunkiem ale Auris II jest o niebo lepiej wyciszony niż stare auta segmentu D. Zarówno benzynowy jak i diesel są bardzo ciche. Avensis na pewno jeszcze lepiej, ale nie szalałbym z takimi porównaniami - jakichś wielkich różnic nie odczułem między jednym a drugim...
[B] Corsa C 1,2 / Clio II 1,4 / Yaris I 1,0 / Polo III 1,4 Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 70KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Opel Corsa C 1,2 - 75KM - Renault ...
Innowacyjna instalacja uzdatniania wody na terenie fabryki Audi Audi osiągnęło kolejny etap na drodze do produkcji samochodów wolnej od wytwarzania nieczystości. W fabryce w Ingolstadt ruszyło właśnie nowe centrum zaopatrzenia zakładu w wodę przemysłową. Wykorzystując istniejącą ...
Auris II nie ma za dobrego wyciszenia ale nie jest tak źle. Choć uważam, że mogło by być lepiej Tu przydało by się wyciszenie drzwi i na pewno dużo by to pomogło.
Jeździłem wcześniej Avensisem T25 i wyciszenie było porównywalne.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.