Dodatkowe pióro resora do dodge grand caravan awd 2000r

27 Paź 2014, 17:47

Przez padnięte amory teraz mi wyprostowało resor i zastanawiam się nad wysłaniem do Myślenic na naprawę i dołożeniu po jednym piórze i założeniu cienkich amortyzatorów?! Co sądzicie na ten temat?
kulawyns
Obserwowany

Miejscowość: nowy sącz
Prawo jazdy: 01 01 2002
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: CHRYSLER STRATUS DODGE GRAND C
Silnik: 2,5L 3,8L
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

30 Paź 2014, 22:52

Dlaczego chcesz dodawać dodatkowe pióro? Przecież resory w Grand Caravanie są dosyć mocne i nie ma potrzeby żeby je wzmacniać. Swoją drogą to trochę dziwne że wyprostował ci się resor przez nie trzymające amory.

Wyślij resor do regeneracji i nie kombinuj z dokładaniem piór będziesz miał słabsze resorowanie przy małym obciążeniu i wymień amortyzatory.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

31 Paź 2014, 13:05

Cena zabija za nowy amor bo mam Nivo a cena za sztukę to 1700zł a resor jest z 4piór i dla tego myślałem ze jak bym dołożył jedno pióro to zwykłe amory za 150zł by wytrzymały bo z tego co juz sie dowiedziałem że jak bym założył zwykłe (cienkie) amortyzatory to za 6miesięcy padną
kulawyns
Obserwowany

Miejscowość: nowy sącz
Prawo jazdy: 01 01 2002
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: CHRYSLER STRATUS DODGE GRAND C
Silnik: 2,5L 3,8L
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

04 Lis 2014, 15:08

A jak wgląda resor u ciebie w samochodzie? Widzę że resory składają się z jednego pióra patrząc po aukcjach do samochodów bez NIVO. Ale z tego co wiem zwykłe amory nie pasują do wersji z NIVO bo są inne mocowania itd. Chyba że są magicy co to przerabiają.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...