Książka serwisowa - jak zacząć

24 Paź 2014, 00:50

Witam,
Otóż niedawno kupiłem używany samochód, który nie miał książki serwisowej. W zasadzie, to pomyślałem, że może warto ją prowadzić ot tak. Pytanie moje jest następujące, gdyż to mój pierwszy samochód, a dopiero co zdałem prawo jazdy i niezbyt znam się na tych sprawach. Jak wygląda sprawa prowadzenia takiej książeczki? Kupuje na allegro i przy przeglądzie/naprawie daje do wypisu, czy jak? Wyjaśnijcie mi proszę na czym to polega i czy w ogóle ma sens prowadzenie takiej książeczki, skoro nie dostałem jej przy zakupie.

Pozdrawiam,
Mateusz :)
mati113
Początkujący

Miejscowość: Bytom
Auto: Nissan Micra
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Paź 2014, 23:40

Dokładnie tak :)
Przy wymianie oleju i filtrów np. wpisujesz to co zostało wymienione oraz datę i aktualny przebieg samochodu. Jak robiłeś to w jakimś warsztacie to możesz poprosić o pieczątkę i podpis.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczny autobus BYD kursuje w Warszawie
    W pełni elektryczny autobus BYD K9 kursuje już w stolicy. Miejskie Zakłady Autobusowe testują ekologiczny autobus chińskiej firmy BYD (Build Your Dreams) aż do 18 czerwca. Autobus kursuje na linii 222 przebiegającej przez ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...